Április 19. péntek, Emma
Hírek, események 2014. április 4. 14:37

Erős Antónia járt a Wojtyla Házban

Képgaléria
Az RTL Klub Híradójának népszerű műsorvezető-szerkesztője, Erős Antónia járt a kecskeméti Wojtyla Barátság Központban 2014. április 4-én. Zsúfolásig megtelt a közösségi helyiség, ahol Borzák Tibor újságíró beszélgetett vele. Elöljáróban a régi idők televíziós bemondói kerültek szóba, köztük Takács Marika, Tamási Eszter és Endrei Judit, aki éppen februárban találkozott a közösséggel. Valamennyien ikonok, de Antónia számára mégsem példaképek, akikhez hasonlítani akart, hiszen ma már egészen másfajta feladatok várnak a képernyősökre. Antónia tanítónőnek készült, már meg is volt az állása szülővárosában, a szigetvári iskolában, amikor a kaposvári televízió felfigyelt rá és állást ajánlott neki. A szakma alapjait itt tanulta meg, nem sokkal később pedig az MTV Pécsi Körzeti Stúdiójában, ahonnan Budapestre, az RTL Klubhoz vezetett az útja. A kereskedelmi csatornánál kezdettől fogva, immáron 16 esztendeje a Híradó stábját erősíti. Soha nem is akart más típusú műsorban szerepelni.

Hamar munkakapcsolatba került híradós műsorvezető társával, Szellő Istvánnal, akivel ma már baráti viszonyban áll, időnként összejárnak. Régebben laktak egy társasházban is, és mindkettőjüknek ikreik vannak. Az adás egy órája alatt nem ülnek úgy a díszletben, mint a cövek, hanem két tudósítás sugárzása között alkalmuk adódik privát beszélgetésre is. Ezeket persze a nézők nem látják, legfeljebb csak hirtelen arcváltozásukból lehet sejteni, hogy valamit kitárgyaltak. Amikor pedig vége a híradónak, még bekapcsolt mikrofonokban jegyeznek meg egymásnak valamit. S ez egyszer olyan kétértelműre sikeredett, hogy alig bírták ki hahotázás nélkül. Egy másik alkalommal pedig Antónia se szó se beszéd, kiszaladt a stúdióból – kollégája pedig nem értette, mi történt. Végül kiderült: Antónia egy vírusfertőzés következtében lett hirtelen rosszul, mindent visszaadott, amit aznap evett. A végén azonban már együtt köszöntek el mosolyogva a nézőktől, mintha mi sem történt volna.

Erős Antónia élete nehéz pillanatairól is beszélt, mivel éppen egy olyan sorsközösség volt a hallgatósága, akik nagyon jól tudják, mit jelentenek a krízishelyzetek. Huszonöt éves korában derült ki gyógyíthatatlan cukorbetegsége. Fiatalon talán még nehezebb elfogadni a bajt, neki is több hétre volt szüksége, hogy túltegye magát rajta. Aztán kialakult az új életritmusa. Fontosnak tartotta, hogy barátainak beszéljen a betegségéről, sőt munkahelyén sem titkolta el. Az Egy Csepp Figyelem Alapítványt 2005-ben azzal a céllal hozta létre, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget és annak veszélyeit. Szerteágazó munkájuk közül érdemes kiemelni az óvónőknek tartott ingyenes képzést, hogy az óvodákban is tudjanak bánni a cukorbeteg kisgyerekekkel. E tekintetben Kecskemét élen jár, ahol tavaly ősszel zajlott le egy ilyen program.

Végül a közvetlen és barátságos műsorvezető részt vett az ebédosztásban. Mindenkihez volt egy-két kedves szava. Nem kétséges: sokáig beszédtéma lesz még a Wojtyla-házban Erős Antónia pénteki látogatása.

 

Szeretettel ajánljuk a Gong Rádió felvételét!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház