Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. július 17. 16:50

Titokzatos fürdővezetés

Képgaléria
Titokzatos fürdővezetés
Kétségtelen, hogy korszerűségét, szolgáltatásainak sokszínűségét tekintve, a Kecskeméti Fürdő komplexum az ország legszínvonalasabban működő strandjai közé tartozik. A 2800 négyzetméter fedett vízfelülettel rendelkező wellness és regionális gyógyfürdő ez ma már, ahol hazánk egyik legrangosabb, 10 pályás, 50x25 méteres versenyuszodája – mellette 25x16 méteres bemelegítő medencéje - várja a közönséget, illetve a vizes sportok kedvelőit. Nemzetközi vízilabda mérkőzések, úszóversenyek, valamint más nagyszabású rendezvények (játékos vetélkedők) lebonyolítására is alkalmas ez a feszített víztükrű, nagy versenyuszoda. A korszerű felszereltséggel ellátott úszótér mozgatható fallal is rendelkezik, amelynek segítségével két, 25 m-es gyakorlómedence választható le, ezáltal többfunkciós lesz azonnal a medencetér. – A sok remek dolog mellett, a Kecskeméti Fürdőben azért néhány furcsaság is tapasztalható…

Pihenés és gyógyulás

 

Az élményfürdőben két élmény-, hullám- és kalandmedence, sodrófolyosó, fejes ugró szikla, pancsoló, jacuzzi, relaxációs tér található, melyek vendégek kikapcsolódását szolgálják. A fürdőben két 12 méterről induló csúszda az adrenalin kedvelőket csábítja.

A wellness részlegen bárki kipróbálhat pihentető-, relaxáló– és sportmasszázsokat. De van külön gyógyászati részleg is, ahol gyógyulást elősegítő komplex szolgáltatásokat nyújtanak. Az itt fakadó gyógyvíz balesetek, sérülések, ortopédiai műtétek utókezelésére, kopásos jellegű ízületi és gerincbetegségek gyógyítására, valamint idült nőgyógyászati, sokízületi gyulladásokra, idült ideggyulladásokra, a Bechterew betegségre is kitűnő. Gyógy masszázs, iszap és tangentoros kezelő helyiségek, watsu – medence, keleti terápiás kezelés szolgálja a gyógyulni vágyókat a belső gyógymedence és a külső termálmedence mellett. A gyógyászati részlegen, a szakorvosi vizsgálatot követően, egyénre szabott terápiatervet dolgoznak ki mindenkinek, s ez alapján komplex hidro- és balneoterápiás kúrát kínálnak a vendégeknek. A gyógyulásra a kiváló szakemberek, képzett orvosok, gyógytornászok, fizikoterapeuták és gyógymasszőrök, valamint az egyedi összetételű gyógyvíz nyújt garanciát. A Szauna Világ területén két finn-, bio-, illetve egy-egy aroma- és infra szauna, valamint gőzkabin, jégkamra, tepidárium és Himalája só szoba létesült.

 

Új jegyárak júliustól

 

A Kecskeméti Fürdőben új jegystruktúrát alakított ki az intézmény vezetése, ami július 1-től lépett érvénybe, miután az önkormányzat rábólintott a változtatásokra. Indoklásaikban a legfontosabb szempontok közé tartozott a szolgáltatások bővítése, a minél több kikapcsolódási lehetőség, és ezzel együtt a nagyobb komfortérzet biztosítása vendégeknek. A napi jegyek árai szinte kivétel nélkül csökkentek, de olvasóink jelzései szerint, itt vannak csalafinta megoldások is. Ugyanis bizonyos jegy- és bérlettípusokat összekapcsoltak különböző szolgáltatásokkal. Aki például a termálmedencét akarja csak használni, használhatja a gyermekmedencét is. A korábbi két jegy árát összeadva, a mostani egy – két medence használatára vonatkozó jegy – olcsóbb, csak nem látni olyan mozgássérült, ízületes bántalmakban szenvedő nyugdíjas, aki a gyerekmedencében is pancsikálni szeretne. A bérleteknél pedig, a kedvezmények mértéke a legtöbb esetben csökken. Magyarul arról van szó, hogy bizonyos szolgáltatásokat rákényszerítenek arra is (ha igénybe veszik, ha nem), akik csak a gyógyvízben ücsörögve szeretnének el eltölteni egy-két órát. Erre a fazonra szabott indoklás így hangzik: „A változtatásokkal szeretnénk elérni, hogy vendégeink a fürdő használata során több kikapcsolódási és sportolási lehetőséget vehessenek igénybe, méghozzá a lehető legjobb áron.” Vagyis ne ücsörögjenek túl sokáig a gyógyvízben a járni alig tudó időskorúak, amikor ott a versenyuszoda, a pancsoló, a masszázs, a 12 méterről induló csúszdákról nem is beszélve… Majd az indoklásban később megemlítik: „Az igénybe vehető szolgáltatások összevonásakor szem előtt kellett tartani a termál medencék befogadó képességére vonatkozó hatósági szabályokat is…”

Ma már az új rendszer szerint csak egyetlen olyan, kétórás tartózkodásra – 6-tól 14 óráig - kínált nyugdíjas és diák napijegy van, ami ezer forint alatti összeg (900 Ft.). Az összes többi 1300 és 3000 forint közötti összeget kóstál, igaz, többféle szolgáltatásra jogosítva (ha igényli valaki, ha nem). Hasonló a helyzet a jegytömb árakkal kapcsolatosan is.

 

Utolérhetetlen vezetők

 

A szerkesztőségünkhöz eljutott észrevételekre szerettünk volna választ kérni az illetékesektől. Bogasov Isván tanácsnok – akihez a város polgármesteri hivatalában a Kecskeméti Fürdő is tartozik – készséggel állt lapunk rendelkezésére, amikor elmondtuk, hogy az új jegy, illetve jegytömb árak inkább a ritkán ide járó, esetleg turistaként érkező vendégeknek, s nem a rendszeres látogatóknak kedvező, még akkor sem, ha Kecskeméti Kártyát válthatnak némi előny reményében itt élő polgártársaink. A tanácsnoktól megtudtuk, hogy valójában a fürdő vezetőinek előterjesztésére bólintottak rá az önkormányzatnál, amikor a júliustól életbe lépett új jegyárrendszert elfogadták. De azon bármikor lehet változtatni, minden észrevételt, ésszerű javaslatot megfontolnak. S arra kért bennünket, hogy ezeket az észrevételeket jelezzük a fürdő vezetésének.

Na, itt kezdődött az, ami miatt a titokzatos szó olvasható e cikkünk címében. Ugyanis több mint egy héten át, naponta hatszor-nyolcszor hívtuk különböző időpontokban a fürdőt, Szenes Márton igazgató titkárságát vagy Székely Lilla sajtóreferenst keresve. A telefonközpontos hölgy vagy úr (mikor melyik volt szolgálatban), készséggel kapcsolta is bármelyiket, de a félszáznyi próbálkozásból egyszer sem vette fel senki a telefont. Sem a titkárságon, sem a sajtóirodában. Azután arra kértem a telefonközpontost, hogy írja fel a nevemet és a telefonszámomat egy papírra, s ha látja az igazgatót vagy a sajtóreferenst, nyomja a kezébe. Azóta sem jött visszahívás. Végső elkeseredésemben ismét a tanácsnok úrhoz fordultam, aki hozzám hasonlóan nem értette, minek egy titkárság, ha elérni lehetetlen. Tőle tudtam meg az illetékesek mobiltelefon számait. Amikkel ugyanúgy jártam, mint a központi hívásokkal: nem vette fel senki. Volt, hogy perceken át csak kicsörögtek, volt, hogy ki voltak kapcsolva…

Máig titok (fantomszerű) ez az egész. Már ott tartunk, hogy közzéteszünk egy felhívást a lapunkban: Azok között, akik tudják az ésszerű magyarázatot erre a titokra, kisorsolunk néhány új belépőjegyet a Kecskeméti Fürdőbe!

 

Koloh Elek

vezető szerkesztő

Kövessen minket a Facebookon is!