Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. november 10. 08:30

Egy ajánlás, amely 90 milliós befektetést ért

Konkrét kapcsolatot keresett, végül egy hosszú távon nagy eredményt hozó partnerséget sikerült kialakítania egy pécsi vállalatnak. A cég képviselője egy üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezet, a BNI Magyarország egyik találkozóján került egy asztalhoz egy olyan vendéggel, aki egy számára szükséges kapcsolatot tudott ajánlani. Ez az egy ajánlás végül egy 90 millió forint értékű állami befektetést eredményezett.

A szoftverfejlesztéssel foglalkozó XOFT Kft. jelenleg három termékével van jelen a piacon, legújabb fejlesztésével pedig egy még szélesebb körben használható, korszerű ügyviteli rendszert kíván elterjeszteni a kiskereskedelmi és vendéglátó-ipari egységek körében. Ehhez biztosít 90 millió forint értékű kockázati tőkét a Széchenyi Tőkealap, a kiemelkedő mértékű támogatás pedig lehetővé teszi, hogy a 2004 óta működő pécsi vállalat új, felhőalapú, platformfüggetlen alkalmazása sokkal gyorsabban és minél több felhasználóhoz jusson el.

A befektetés munkavállalói állományunk növekedését teszi lehetővé – árulja el Rádler Balázs, a XOFT egyik vezetője. –  Időben hamarabb lesz piacképes termékünk, amit a befektetésben előre leírt marketingtámogatással sikerre tudunk vinni.” Körtvelyesi Benedek, a vállalkozás tulajdonosa hozzátette: „A megnövekedett létszámunk biztosítja, hogy a piaci elvárásoknak megfelelően tudjunk reagálni a szoftver funkcióinak bővítéseire. A tesztelési folyamat is felgyorsul, így hamarabb tudjuk az újabb verziókat cserélni, és stabil, hibamentes működést garantálni. Az online értékesítéssel pedig egy költséghatékony, széles körben reklámozott, könnyen elsajátítható, olcsó megoldást adunk a felhasználók (kereskedelmi üzletek) kezébe.”

A Széchenyi Tőkealaphoz egy üzletfejlesztési tanácsadó segítségével jutottak el a pécsiek, akit a világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezetének, a Business Network International (BNI) találkozóinak egyikén ismertek meg. Kristóf Pétert, a Nearsource Kft. vezetőjét még 2012 augusztusában ajánlotta egy, az üzleti reggelin résztvevő vendég Pelle Gábornak, a XOFT másik tulajdonosának, ebből a bizalmi ajánlásból pedig egy gyümölcsöző együttműködés alakult ki. Közösen kezdtek el dolgozni a cégfejlesztésen, amelynek köszönhetően sikerrel pályázhatott a szoftverfejlesztő vállalkozás a Széchenyi Tőkealap támogatására.

Ajánlással üzletet kötni olyan, mintha egy baráttal állapodnék meg, hiszen túl vagyunk egy bizalmassági fázison, mert beajánlott egy ismerős. Mondjuk úgy, mintha egy ajtóval beljebb kezdeném az üzletkötést – mondja Pelle Gábor. – „De nem mindegy, hogy ki nyitja ki azt a bizonyos ajtót! Egy kapcsolathoz több úton lehet eljutni, és mindig a legerősebb kapcsolat a leghatékonyabb.” A pécsi vállalkozónak ebben volt segítségére a BNI Magyarország, amely 23 városban szervez heti rendszerességű üzleti találkozókat, közel 1000 üzletembert összehozva és jutalékmentes ajánlások útján üzleti lehetőségekhez segítve. Gáborék ennek köszönhetően széles körben tudtak kapcsolatokat keresni az aktuális projektjükhöz.

Bővebb információ a www.bni-hungary.comhonlapon található, illetve az alábbi elérhetőségeken kérhető:

Kövessen minket a Facebookon is!