Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 5. 19:31 | Szerző/forrás: keol.hu

Csombor Teréz és Orth Péter - Közönségtalálkozó a Katona József Könyvtárban

Csombor Teréz és Orth Péter - Közönségtalálkozó a Katona József Könyvtárban
Rajongóikkal találkoztak Csombor Teréz és Orth Péter színművészek a kecskeméti Katona József Könyvtárban. Voltak olyanok, akik Budapestről jöttek el Kecskemétre, mások Alattyánból, a művésznő szülőhelyéről érkeztek, hogy találkozzanak a két népszerű színésszel a Montázsmagazin által szervezett programon.

Elsőként Weninger Endréné Erzsébet köszöntötte a megjelenteket, majd Gyöngyösi Szabó Katalin versmondó stílusosan Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani című versével invitálta a művészeket, hogy valljanak önmagukról és egymásról, a színházhoz fűződő, életre szóló kapcsolatukról. Szeli Sára moderátorként irányította kérdéseivel a beszélgetést. 

De nem csak beszélgettek a vendégek, hanem időnként dalra is fakadtak. Terike rögtön az elején megörvendeztette a közönséget szép hangjával, amikor elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt. Kedves szerepeikről beszélgetve a közönség megnézhette videóról Mária főhadnagy belépőjét az egészen fiatal Csombor Teréz előadásában, valamint Orth Péter és Zavaros Eszter duettjét a Nyomorultak című musicalből.  

Péter arról is mesélt, hogy örömmel készül legújabb szerepére, a János vitézre. Bár még csak próbálják a darabot, ízelítőül bemutatta Kukorica Jancsi belépőjét. Az irodalomról beszélgetve kiderült, hogy Terike maga is ír verseket, majd elszavalta József Attila Születésnapomra című költeményét. Nagy sikert aratott vele. Péter egyik kedvenc versét Gyöngyösi Szabó Katalin tolmácsolta.  

Terike életét egy Weninger Erzsébet által írt vers is bemutatta, utalva a régi kudarcokra, sebekre, harcokra. Ő maga is mesélt erről az időszakáról. Fia, Péter büszkén mesélt arról, hogyan sikerült édesanyjának úrrá lennie a kudarcokon, és őt fölnevelnie. 

A beszélgetést egyébként anya és fia „végigpoénkodták", nem várva végszóra belevágtak egymás szavába, és nevetve egészítették ki egymás mondanivalóját. Látszott, hogy összeszokott páros: harmónia, bizalom, egymás segítése jellemző rájuk a mindennapi életükben még ma is. Ezt megpecsételendő a végén egy fergeteges közös produkciót mutattak be, még táncra is perdültek. A Csárdáskirálynő című operettből a Húzzad csak kivilágos virradatig kezdetű dalbetétet adták elő, mama-fiú szituációra átültetve.

(Weninger Endréné Erzsébet)

Kövessen minket a Facebookon is!