Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 1. 18:59 | Szerző/forrás: keol.hu

Határon Átnyúló Együttműködési Program – Előadás a Kamarában

Határon Átnyúló Együttműködési Program – Előadás a Kamarában
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában rendezett az Interreg-IPA Magyarország - Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program egész napos előadást a második körben kiírásra került pályázati felhívások potenciális magyarországi pályázói számára.

Az Interreg-IPA Magyarország - Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési program második pályázati felhívása 2017. január 31-én zárul. A pályázatokat az IMIS 2014-2020 pályázati modulban kell benyújtani, mely elérhető a Program honlapján.

A második körben kiírásra került pályázati felhívások, melyek a pályázók széles körét érintik, teljes IPA támogatási összege 21.500.000 EUR, célja pedig a Magyarország-Szerbia határrégiók fejlesztése az alábbi négy prioritás mentén:

1. Határon átnyúló vízgazdálkodási és kockázatmegelőzési rendszerek színvonalának javítása;

2. Határon átnyúló forgalom szűk keresztmetszeteinek csökkentése;

3. idegenforgalmi és kulturális örökségi együttműködés ösztönzése;

4. KKV-k versenyképességének erősítése innovációvezérelt fejlesztéssel.

A támogatott projekteknek az alábbi programterületen kell megvalósulniuk: Magyarországon Csongrád és Bács-Kiskun megye, Szerbiában Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Észak-Bánát, Dél-Bácska, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

Az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról:

Az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok - Magyarország és Szerbia - „közös irányítási rendszerben" végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

Kövessen minket a Facebookon is!