Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 27. 20:07 | Szerző/forrás: hiros.hu

Tündér-vára: helytörténeti közösségi játék díjkiosztója a KIO-ban

Tündér-vára: helytörténeti közösségi játék díjkiosztója a KIO-ban
Katona József 225. évfordulója alkalmából hirdetett helytörténeti közösségi játékot ősszel 3-4. és 5-6. osztályos diákok számára a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon. Az ünnepélyes zárórendezvényre és a díjátadóra 27-én hétfőn került sor, a KIO mozitermében.

Több mint 300 gyermek vett részt a játékban, kecskemétiek és kerekegyháziak egyaránt, azzal a céllal, hogy minél jobban megismerhessék Katona Józsefet és korát. A gyerekek 3 levelező forduló keretében tanulhattak Katona családjáról és gyermekkoráról, a korabeli iskoláról, mesterségekről. A Nemzeti Kulturális Alap Ismeretterjesztés Kollégiuma által támogatott program önálló feldolgozásra, játékos feladatmegoldásokra, különböző kulturális foglalkozásokra kínált alkalmat a téma kapcsán.

Ezenkívül kézműves és alkotó munkára, illusztrációk készítésére is lehetőségük nyílt a kisiskolásoknak. Ezekből az illusztrációkból, alkotásokból rendezett kiállítást nyitották meg hétfő délután. Az eredményhirdetésről egyetlen gyerek sem távozott üres kézzel. A díjak között könyvek és intézménylátogatási lehetőségek egyaránt voltak.

A projektzáró rendezvényt Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki szerint a pályamunkák a csapatok kreativitását bizonyították. Mint elmondta, az alkotásokon látszik, hogy a program során hallott és tanult dolgokat is remekül tudták hasznosítani a gyerekek.

Csizmadia Ilona köszöntötte a jelenlévőket. Úgy fogalmazott, ez a hosszú utazás, régi időkben kalandozás, amit Katona nyomában járva átélhettek az iskolások, most egy gyönyörű kiállítással és egy vidám ügyességi versennyel zárul.

Szappanos Benedek, a Hírös Agóra Nonprofit Kft. külső kapcsolatokért felelős vezetője is üdvözölte a vendégeket.

- Minél többet tanulunk, minél nagyobb ismeretanyagot birtoklunk, a világ annál színesebbé és szélesebbé válik körülöttünk. Kívánom, hogy az itt megszerzett tudást ne felejtsétek el, hanem jó szívvel emlékezettek rá később is - mondta a diákoknak.

A záróünnepséget a Hírös Néptánc Tanoda és a Kecskeméti Református Áltlános Iskola néptáncosai kecskeméti nótákból álló műsora, és Hegedűs Zoltán színművész szavalata színesítették.

Kövessen minket a Facebookon is!