Április 18. csütörtök, Andrea, Ilma
Hírek, események 2020. november 27. 14:13

Wojtyla 15 – Megjelent a Wojtyla Ház tizenötéves történetét bemutató kötet

Képgaléria
Wojtyla 15 – Megjelent a Wojtyla Ház tizenötéves történetét bemutató kötet
A friss, még nyomdaszagú „aranykönyvben” azt az országosan is példaértékű missziói munkát mutatja be Borzák Tibor újságíró, ami a tizenöt esztendős kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központban teljesedik ki. Vagyis: hogyan lehet egy nemes gondolatból összefogással, lelkesedéssel és önzetlen támogatással megteremteni egy isteni csodát. (Fotók: Mátyus István)

Az igényes kiállítású könyvben a kezdetektől, 2005-től napjainkig, 2020-ig követhető végig a Wojtyla Ház története. Az írásmű gerincét az intézmény másfél évtizedes történetének eseményei adják, melyek segítségével felidézhetjük az alapgondolattól a megvalósítás nehézségein és örömein át a napjainkban zajló küldetésig megtett utat.

A kötetben megszólalnak az eltelt időszak kecskeméti polgármesterei, valamint a szegények legjelentősebb, legkitartóbb támogatói, és természetesen mesélnek életükről azok a gondozottak, akik hosszú ideje részesei a népkonyha mindennapjainak. A kiadványban továbbá helyet kapnak a Wojtyla Házban megfordult hírességek, ismert sztárok és közéleti személyiségek, valamint olvashatók a vendégek emlékkönyvbe írott gondolatai is.

A Wojtyla 15 szerkesztője bemutatja a karitatív létesítmény egykori és mai munkatársait, valamint közreadja a támogatók névsorát is. Az eddigi másfél évtized kiemelkedő állomásait mintegy száznegyven darab, dokumentum értékű fotó illusztrálja. Az előszót dr. Pintér Gábor érsek, apostoli nuncius és dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek írta.

A kötetet a szociális intézmény ellátottjai – mintegy százhúsz halmozottan hátrányos helyzetű rászorult – és támogatói – cégvezetők, magánszemélyek, akik száma meghaladja a négyszázat – ingyenesen vehetik át. Utóbbiak közül számosan megfordultak mostanában a Wojtyla népkonyhán. A teljesség igénye nélkül kézhez vette már az „aranykönyvet” Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete, dr. Pintér Gábor Honduras pápai nunciusa, Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármester asszonya, prof. dr. habil Szécsi Gábor egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem dékánja, Csík János Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapító tagja, prímása, énekese, Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatója, Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója, Kollár Csaba, a Mizsetáp Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Héjja János öt vidéki McDonald’s étterem üzemeltetője, Frankó János izsáki vállalkozó, Farkas Gábor építész, Juhász Sándorné, az Izsáki Házitészta Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Endrődi Ferenc Pál, az akasztói Akker-Plus Kft. ügyvezető-igazgatója,  Antal Géza Pécsvárad és Kékesd plébánosa, és még hosszasan sorolhatnánk.

A Wojtyla 15 nyilvános bemutatására a járványhelyzet miatt később – vélhetően 2021 tavaszán – kerülhet sor.

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház