Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2022. március 30. 23:07

Fülöpszállás a Kossuth Rádió „A Hely” című műsorában

Képgaléria
Fülöpszállás a Kossuth Rádió „A Hely” című műsorában
Fülöpszálláson készített hangfelvételt szerdán a közrádió „A Hely” című népszerű riportműsorának stábja. Mohácsi Edit szerkesztő és Kiss Beáta riporter indult el felfedezni a Kecskemét közeli község kincseit, a település legtekintélyesebb, közmegbecsülésnek örvendő polgárai kalauzolásával. A hanganyag rövidesen hallható lesz a Kossuth Rádió hullámhosszán. (Fotók: Mátyus István)

A 2200 lelkes község a Kiskunság egyik legősibb települése, kiterjedt tanyavilággal, jelentős természetvédelmi területtel.

A stáb a kurjantópusztai Birkás Bor- és Pálinkaházban találkozott a fülöpszállási vendéglátókkal.

Gubacsi Gyula polgármesterrel hivatalában beszélgettek a Kossuth Rádió munkatársai Fülöpszállás jelenéről, polgárairól, a munkalehetőségekről, az esélyegyenlőségi programról, a fejlődésről.

Csepregi Lászlóné, a Mesevár Óvoda vezetője bemutatta a frissen épült óvodát, valamint az ott érvényesülő integráló szemléletet.

Az általános iskolában Körmendi Irén igazgató az oktatási intézmény múltjáról nyilatkozott.

A református templomban Varga Istvánné Marika nyugalmazott magyar tanár, a helytörténeti könyv szerzője a templom történetéről, a település nevéről és történelméről mesélt.

A Községi könyvtárban és az Integrált Közösségi és Szolgáltató térben Cseh-Szakál Beáta intézményvezető a látogatottságról, a közösségi életről és a szolgáltatásokról fejtette ki gondolatait.

A Hármas pusztán található Biczó Csárda és Rendezvényközpontban Deák Patrik a lovas programokról beszélt.

Grecs Anita, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa a Dunavölgyi főcsatornát, a Szikes tavat és a Kostök holtágat hozta szóba.

A Kurjantó iskola 7 kilométerre fekszik a falutól. 1902 és 1972 között működött itt alapfokú oktatási intézmény. Farkas P. József, a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója és bátyja, Farkas Pál, a szociális-közművelődési intézmény programigazgatója – akik itt járták ki a nyolc osztályt – meséltek az épülethez fűződő gyermekkori emlékeikről. A frissen felújított, közösségi térként és kulcsos házként egyaránt funkcionáló létesítmény működését Gubacsi Gyula polgármester ismertette.

Az utolsó hangfelvétel a Kígyósi Csárdában készült, ahol Varga Károly mesterszakács főzött, aki egyúttal a Magyarország étele versenyről is mesélt, amelynek ő a zsűri elnöke, és aminek tavalyi győztese a „Nagyerdő mesés mágiája” nevű étel lett.

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!