Helvécia neves szülötte
A minőség, szakmaiság és az eredeti magyar ízek jellemzik a helvéciai születésű mesterszakács, Garaczi János munkásságát.
- Az életben a legfontosabbak a gyökerek, a kiskori élmények, amiből később táplálkozhat az ember. Az én ilyen kimeríthetetlen kincstáram az Alföld, Helvécia, a hagyományaink, kötelékeink, szüleim tanítása. Gyermekkoromban, a hatvanas évek elején, Helvécián nehéz volt az élet. Föld, szőlő, állat keveset hozott a konyhára. Édesanyám mondta: „Szakács legyél, fiam, akkor nem halsz éhen sose!\" – emlékezik a kezdetekre a mizsei Tanyacsárda mesterszakácsa.
– Mai napig hazajárok Helvéciára. A programokra, barátokhoz, édesanyámhoz.
A többször kitüntetett séf bejárta a fél világot, főzött Japánban, Kubában, Svájcban, Hollandiában, Olaszországban, az Egyesült Államokban, Oroszországban... Mégis a magyar ízek, az alföldi tájkonyha megszállottja maradt.