Május 25. szombat, Orbán
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • Napi evangélium \"Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy általa üdvözüljön a világ.\"
Hírek, események 2010. szeptember 14. 08:26 | Szerző/forrás: www.katolikus.hu

Napi evangélium \"Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy általa üdvözüljön a világ.\"

Képgaléria
Napi evangélium "Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy általa üdvözüljön a világ."
Abban az időben Jézus ezt mondta Nikodémusnak: Senki sem ment föl a mennybe, csak az, aki a mennyből alászállott: az Emberfia, aki a mennyben van. Ahogy Mózes fölemelte a kígyót a pusztában, úgy fogják fölemelni az Emberfiát is, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örökké éljen. Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy általa üdvözüljön a világ. Jn 3,13-17

Elmélkedés

Isten azért küldte el Fiát a világba, hogy általa üdvözüljön a világ ? olvassuk ma, a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén az evangéliumban. Szent Pál tanítása szerint az az igazi bölcsesség, amikor az ember a Keresztben felismeri az üdvösség eszközét és nem akar másról tudni, csak a megfeszített Jézus Krisztusról. Erre a bölcsességre szeretnénk mi is eljutni Krisztus Keresztje előtti mindennapi imáinkban, hogy szívünkbe fogadjuk a Kereszt titkát. Krisztus tanítványaiként keresztünket felvéve kell követnünk Őt. A kereszt Krisztushoz tartozásunk, szenvedésünk és önmagunk számára való halálunk jele, de ugyanakkor a megdicsőülés jelévé is válik majd számunkra a feltámadásunkkor.

(c) Horváth István Sándor

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház Szenteste Alapítvány