Április 19. péntek, Emma
Hírek, események 2010. szeptember 15. 10:19

CSODÁBAN ÉLÜNK: megújul a Wojtyla Ház térsége

Képgaléria
CSODÁBAN ÉLÜNK: megújul a Wojtyla Ház térsége
Megújul a Wojtyla Ház térsége Nagyban folyik a Wojtyla térrel határos Horog és Ilona utcák burkolatának felújítása. Kasza Gábortól, a Városüzemeltetési Osztály munkatársától megtudtuk, hogy teljes körű burkolat felújítás és átépítés történik. Ennek során a Horog utcán – a meglévő betonburkolat helyett, illetve annak részbeni felhasználásával – egy új aszfaltburkolat készül, továbbá az utca ki lesz nyitva a rendőrség felé. Ez egyrészt teresedéssel jár, másrészt pedig összeköttetést teremt a Batthyány utca mögött, a rendőrséget megkerülve a Horváth Döme körútra vezető szilárd burkolatú úttal.

Az előreláthatóan október 15-éig befejeződő útfelújítással párhuzamosan a Horog utca és Ilona utca által bezárt területen parkoló készül a Piac- és Vásárigazgatóság beruházásában, majd Főépítészeti osztály a főkertész asszonnyal együttműködve alakítja ki a tér végleges formáját.
A Wojtyla tér megújulásából néhány ötlettel, és tényleges segítséggel is szeretné kivenni a részét a Wojtyla Ház. Az egyeztetések során kezdeményezték például egy napóra és egy II. János Pál pápa szobor elhelyezését a téren. A környező parkban, kertekben pedig a pápai szülővárosokból – így például II. János Pál szülővárosa, a lengyel Wadowice, XVI. Benedek szülővárosa, a bajor Marktl am Inn, az olasz Carpineto Romano, XIII. Leo, San Giovanni Rotondo, Pio atya, és Canale d’Agordo, I. János Pál szülővárosa – és Rómából származó növényeket telepítenének, illetve kisebb játszóteret is létrehoznának.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Szenteste Alapítvány Wojtyla Ház