Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 6. 17:22

Ízutazások a Bagatellben

Ízutazások a Bagatellben
Egy éve nyílt meg a Lestár téren Kecskemét ma már egyik legnépszerűbb vendéglátóhelye, a Bagatell Étterem. A szokatlan névválasztást a szlogenjük magyarázza, mely így hangzik: „Maximális csekélység!” - Különböző nemzetek (orosz, japán, spanyol stb.) jellegzetes ételeit kínálva, nyolc vacsoraestet rendeztünk az eltelt egy esztendő során, amit Ízutazásnak neveztünk el – nyilatkozta lapunknak Kecskeméti Krisztián mesterszakács, cégtulajdonos. – Minden esetben eredeti minőségű alapanyagokból készítjük el a nemzetek ételeit, amiknek a beszerzése nem könnyű, rengeteg utánajárást igényel, de csak így lehetnek autentikusak ezek a rendezvényeink. Amiknek nem csinálunk különösebb hírverést, mégis mindig teltházasak.

Ugyanis szájról szájra terjed a hírük törzsvendégeink körében. Már most vannak asztalfoglalásaink az indiai, arab, skandináv vacsoraestre, amiket a közeljövőben tervezünk megrendezni.

- Persze a magyar szokásokról, ünnepeinkhez kapcsolódó ételekről sem feledkezünk meg. Már készülünk például, a Márton napi menükre. Egyébként az állandó étlapi kínálatunkban kimondottan jellegzetes magyar ételek szerepelnek, napi ajánlataink azonban igazodnak az aktualitásokhoz, a primőr jelleghez.

- Szerencsére nem csak a kecskeméti törzsvendégeink, de az ország más részein élő, városunkban gyakran megforduló emberek is rendszeresen visszatérnek hozzánk. Néhány napja például, Sthal Judit is megtisztelt bennünket, és a magazinjában meg is jelentet rólunk hamarosan egy cikket. Egy egész napot töltött el a körünkben a neves tévés-gasztronómus, és különösen arra volt kíváncsi, hogy honnan, milyen házias alapanyagokat válogatunk ételeinkhez. El is kísért bennünket kecskeméti beszerző körutunkon.

- Mi nagyon fontosnak tartjuk, hogy az ételeinkhez jellegzetes, íz világukkal harmonizáló italokat kínáljunk. Ezt az étlapjainkon is jelezzük. Szerencsére a felszolgáló kollégáim remek borszakértők is, s a magyar borvidékek számtalan kiváló minőségű nedűje közül válogatva kínálják az ételeinkhez illő italokat. Az eltelt első évünk sikereihez, talán ez is hozzájárult.

Kövessen minket a Facebookon is!