Április 26. péntek, Ervin
Babgulyás a Nádas Vendéglőből

Babgulyás a Nádas Vendéglőből

2024. április 25. 13:14 | Adományok

Szentkúti György, a jakabszállási Nádas Vendéglő tulajdonosa ebédadományát rejtette csütörtök délben Kolláth Andrea, a Wojtyla Barátság Központ igazgatóhelyettese gépkocsija. A népkonyha bejáratához érkezve Andrea bejelentette: megérkezett a várva várt százhúsz adag, messze földön híres-neves, füstölt marhahúst és minden más földi jót magába foglaló babgulyás, egyúttal segítséget kér a bevitelhez, tálaláshoz. A különlegesen ízletes ebédet kenyér, sütemény és – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet jóvoltából – mézes puszedli „társaságában” fogyaszthatták el a rászorultak. A finom menü Jakabné Zsuzsa, a Nádas Vendéglő kitűnő szakácsnője keze munkáját dicsérte. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Rabszolgasorsra ítélve – Megnyílt a Terror Háza Múzeum vándorkiállítása a Wojtyla Házban

Rabszolgasorsra ítélve – Megnyílt a Terror Háza Múzeum vándorkiállítása a Wojtyla Házban

2024. április 25. 13:54 | Szegények Akadémiája

Balogh Gábor, a Terror Háza Múzeum vezető történésze rendhagyó történelemóra keretében nyitotta meg a budapesti közművelődési intézmény Gulág táborrendszert bemutató tablókiállítását. Előadásában a szovjet és magyar vonatkozásokra, történeti előzményekre egyaránt rávilágított. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ballószög polgármestere ebédet osztott a Wojtyla Házban

Ballószög polgármestere ebédet osztott a Wojtyla Házban

2024. április 23. 12:36 | Adományok

Somogyi Lajos Ballószög elöljárója kedden százhúsz adag melegételt adományozott – immáron sokadik alkalommal – a Wojtyla Barátság Központ rászorultjainak. A település első emberét visszajáró vendégként tiszteli a népkonyha sorsközössége. 2017 óta ugyanis minden évben rendszeresen megtiszteli ételadományával az Egressy utcai szociális-közművelődési intézmény elesettjeit. Ezúttal házi csülökkel, sonkával, szalonnával, debrecenivel, szárazkolbásszal és nokedlivel gazdagon megrakott paprikáskrumpli került a szegények böjtös asztalára. A házias menüt savanyúság, kenyér és – a Fornetti Kft. jóvoltából – sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Lélek Hangjai – Beszélgetés az élet dolgairól a Biblia tükrében

A Lélek Hangjai – Beszélgetés az élet dolgairól a Biblia tükrében

2024. április 23. 12:33 | Szegények Akadémiája

A Mai IGE című három havonta megjelenő ingyenes kiadványt százezrek olvassák rendszeresen – nem csak kis hazánkban, de a világ számos pontján, helyi nyelvre fordítva. A kis füzetecske napi felosztásban néhány soros bátorító üzeneteket tartalmaz bibliai igeversek talaján, Bob Gass ír származású brit keresztény igehirdető-író tollából. A kiskőrösi illetőségű Keresztyén Média UCB Hungary Alapítványtól térítésmentesen megrendelhető kiadványból, illetve társlapjaiból keddenként Tódor Norbert, a Wojtyla Barátság Központ munkatársa olvas fel szemelvényeket egy-egy tárgykör kapcsán, majd a népkonyha érdeklődő gondozottjai társaságában személyes gondolatokat fűz az elhangzottakhoz, szabad teret engedve a kötetlen véleménynyilvánításnak. Április 23-án igencsak sokakat foglakoztató téma került terítékre: Jézus, a sorsfordító. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Holnap kezdődik a magyar nemzeti zarándoklat Rómában

Holnap kezdődik a magyar nemzeti zarándoklat Rómában

2024. április 23. 09:47

A Magyar Katolikus Egyház Ferenc pápa 2023. évi magyarországi apostoli látogatásának első évfordulóján – 2024. április 23. és 25. között – nemzeti zarándoklatot hirdetett Rómába. A zarándoklat mindhárom napján lesznek magyar nyelvű szentmisék, illetve Ferenc pápa is személyesen fogadja a magyar zarándokokat.

Részletek
A katyńi vérengzés áldozataira emlékeztek Szegeden

A katyńi vérengzés áldozataira emlékeztek Szegeden

2024. április 23. 09:36

Az 1940-es katyńi vérengzés áldozataira emlékezett koszorúzással a Lengyel Köztársaság szegedi konzulátusa és a Szeged-Csanádi Egyházmegye április 21-én, vasárnap a dóm mellett álló Katyń-emlékkereszt előtt. A megemlékezés püspöki szentmisével kezdődött a Fogadalmi templomban, ahol a lengyel 21. Kárpát hegyivadász dandár katonái álltak díszőrséget.

Részletek