Október 5. szerda, Aurél
A budapesti Zwack-gyárba látogattak a wojtylások

A budapesti Zwack-gyárba látogattak a wojtylások

2022. október 3. 21:13

A Wojtyla Barátság Központ négy önkéntese, munkatársa Bács-Kiskun megyében élő németek társaságában Facol Lajos, a szociális intézmény aranykezű ezermestere szervezésével, irányításával hétfőn reggel útra kelt, hogy meg se álljanak a budapesti Zwack Unicum Nyrt. központi telephelyéig. A több mint kétszázharminc esztendős múltra visszatekintő patinás üzemben megtekintették az Unicum-gyártás teljes folyamatát, egyúttal kóstolót is kaptak a nemzetközi hírű magyar italkülönlegességből. Emellett a múzeumi részlegben megismerték a családi vállalkozás történetét. Az ipartörténeti kalandtúrát követően a Budai Várat vették célba, ahol eléjük tárult a főváros eme ékkövének teljes pompája. (Fotók: Facol Lajos)

Részletek
„Névtelen” jótevő ebédeltetett

„Névtelen” jótevő ebédeltetett

2022. október 4. 13:12 | Adományok

Jézus ezt mondja: „Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked.” Máté evangéliumának eme igeverseire alapozva fogalmazta meg adakozása mibenlétét egy önmagát megnevezni nem kívánó úr. Az anonim patrónus mindennek megfelelően kedden töltött csirkecombot és rizibizi köretet, valamint savanyúságot rendelt a Wojtyla Barátság Központ által gondozott százhúsz rászorulónak. Kilétét olyannyira titokban tartotta, hogy emiatt az ebédosztáson sem óhajtott jelen lenni, csupán üzenetet hagyott a népkonyha elesettjeinek: mindenkinek kitűnő egészséget, az étel elfogyasztásához pedig nagyon jó étvágyat kívánt. A házias menüt hagyományosan kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Mező Róbert étkeztette a wojtylásokat

Mező Róbert étkeztette a wojtylásokat

2022. október 3. 20:32 | Adományok

Hétfőn a kecskeméti Hírös Ablak Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Mező Róbert állt a Wojtyla Barátság Központ rászorulóinak szolgálatára egy teli tányér remek ebéddel. Neki köszönhetően százhúsz adag melegételt oszthattak ki a népkonyha étkezdéjében Kecskemét szegényeinek; mégpedig rakottkrumplit kenyérrel, süteménnyel. Előzetesen a Hegedűs együttes kiváló koncertjét hallhatták az egybegyűltek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebéddel szolgált Lajosmizse közkedvelt húsboltosa

Ebéddel szolgált Lajosmizse közkedvelt húsboltosa

2022. október 2. 15:24 | Adományok

Csorba Csaba egy lajosmizsei hentesüzlet tulajdonosa, akit jól ismernek szerte a kisvárosban. Partnerként támogat közösségi rendezvényeket és minden mást, ami a közjót szolgálja. Egyébiránt szombaton újfent a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak javára cselekedett. Adományával támogatta közel százhúsz rászoruló szociális étkeztetését. Felajánlása révén a Wojtyla Ház ebédlőjében sertéspörköltet szolgált fel Kolláth Andrea, a karitatív létesítmény igazgatóhelyettese a népkonyha lelkes önkéntesei, nevezetesen Fehér Tímea és Tóthné Rontó Gyöngyvér, valamint a legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin odaadó közreműködésével. A vasárnapi hidegcsomagok elkészítését ezúttal Gyuris Dávid tette lehetővé. (Fotók: Fehér Tímea)

Részletek
Szabó Antal szeptemberben is gondolt a szegényekre

Szabó Antal szeptemberben is gondolt a szegényekre

2022. szeptember 30. 13:24 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százhúsz nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A rántott csirkemellet rizibizi, savanyúság, valamint kenyér és sütemény, továbbá paprika egészítette ki – utóbbi Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatója felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Nagytemplomi ínyenc falatok

Nagytemplomi ínyenc falatok

2022. szeptember 29. 13:15 | Adományok

A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia hívőközössége újfent elérkezettnek látta az időt, hogy városunk szegényei javára szolgáljon. Ennek gyakorlati megvalósításaként ismét a nagytemplomi hívek vendégei lehettek egy ízletes ebédre a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai, szám szerint közel százhúszan. A gondozottakat dr. Finta József plébános köszöntötte, aki elmondta, a Katolikus Egyház szeptember 29-én ünnepli Szent Mihály emléknapját. A katolikus hagyomány szerint Szent Mihály egyike a hét arkangyalnak. Ő a mennyei hadak nagy vezére és győztes harcosa. Jelképe hatalmas kardja, mellyel legyőz minden gonoszt, akaratereje hatalmas, mint ahogyan ő maga is. Isten iránti hűsége megingathatatlan. Az ortodox hagyomány hasonlóképp tiszteli – foglalta össze az ünnep lényegét a lelkipásztor. József atya végül paradicsomszósszal és húsgombóccal, valamint kenyérrel, süteménnyel örvendeztette meg a népkonyha lakóit. A remek menü mellé Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatójának köszönhetően szilva, Jónás Piroska jóvoltából pedig szőlő is dukált a rászorultaknak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szent Mihályhoz könyörögtek a szegények

Szent Mihályhoz könyörögtek a szegények

2022. szeptember 29. 13:06

Szent Mihály napját ünnepelték csütörtökön a Wojtyla Barátság Központban. Farkas Pál a népkonyha programszervező munkatársa elevenítette fel Szent Mihály életét és a róla szóló legendákat, népi hagyományokat. (Fotók: Mátyus István)

Részletek