December 7. kedd, Ambrus | EUR: 363; USD: 322; CHF: 349
A Wojtylában is járt a Gong mikulása

A Wojtylában is járt a Gong mikulása

2021. december 6. 22:40 | Adományok

Számtalan kecskeméti közintézményben várták ma a gyerekek a Gong Rádió mikulását. A Wojtyla Barátság Központ 16 évre visszanyúló története során hagyománnyá vált, hogy déltájban a népkonyha ebédlőjében is megfordul a médium télapója, aki ezúttal szaloncukorral, mandarinnal és banánnal kedveskedett a rászorultaknak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Három Gúnárból érkezett a Szent Miklós-napi ebéd

A Három Gúnárból érkezett a Szent Miklós-napi ebéd

2021. december 6. 23:04 | Adományok

Mikulás napján a Három Gúnár Hotel és Rendezvényház üzemeltetői oltalmazták, vették védő szárnyaik alá a Wojtyla Barátság Központ elesettjeit. Képviselőjük déltájban százhúsz adag székelykáposztával kopogtatott a népkonyha ajtaján. Az igencsak kiadós, laktató menüt kenyér és sütemény tette teljessé. Mindemellett a Gong Rádió és a kiskunmajsai Jonathermál Zrt. mikulása is járt a szociális intézményben. Előbbi szaloncukorral, mandarinnal és banánnal, utóbbi pedig 120 darab mikuláscsomaggal ajándékozta meg a szegényeket. Ebédosztás előtt Lévai Jánosné tanácsnok asszony, önkormányzati képviselő mondta el emlékező gondolatait Szent Miklósról. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szikora Gyula mikuláscsomag-adománya

Szikora Gyula mikuláscsomag-adománya

2021. december 6. 22:17 | Adományok

120 darab mikuláscsomaggal érkezett hétfő délben a Wojtyla Barátság Központba Szikora Gyula, a kiskunmajsai Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatója. A Szent Miklós-napi adományt ebédosztáskor osztotta ki a termálfürdő Mikulása. A népkonyha gondozottjai kitörő lelkesedéssel fogadták a különféle édességeket tartalmazó ajándékcsomagokat. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Wojtyla Ház: Pénzadomány a Royal Traktortól

Wojtyla Ház: Pénzadomány a Royal Traktortól

2021. december 4. 16:12 | Adományok

Nyílt napot rendezett kecskeméti telephelyén a Royal Traktor Zrt. A mezőgazdasági gépeket forgalmazó cég tulajdonosa, Muhari Béla ez alkalomból százezer forinttal ajándékozta meg a Wojtyla Barátság Központot, a népkonyhán folytatott missziói tevékenység elismeréseként. Az adományozásról szóló plakettet Farkas P. József alapító-igazgató vette kézhez a szombati program helyszínén. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kigyúlt a második adventi gyertya fénye

Kigyúlt a második adventi gyertya fénye

2021. december 4. 14:21

A második (lila) gyertya – melyet a szombati vendéglátók, Tankó Zoltán és ifjabb Jobbágy Lajos gyújtott meg – a reményt jelképezi. Arra emlékeztet minket, ahogy az angyal hírül adta Máriának, majd Józsefnek is az örömhírt: ők nevelhetik fel Isten Fiát, Jézust. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ünnepi lakoma Tankó Zoltán jóvoltából

Ünnepi lakoma Tankó Zoltán jóvoltából

2021. december 4. 15:46 | Adományok

A Csíkszeredából elszármazott fiatalember ifjabb Jobbágy Lajos ajánlása alapján érkezett szombaton a Wojtyla Barátság Központba, hogy remek főztjével ajándékozza meg a népkonyha 120 főt számláló sorsközösségét. A hozzávalókat előzetesen a szociális intézmény lelkes munkatársai dolgozták fel, majd röviddel 8 óra után birkapalócleves kezdett rotyogni az udvari bográcsban. Az ebédosztásban a két főzőmesteren kívül Fehér Tímea és Tóthné Rontó Gyöngyvér önkéntesek jeleskedtek. A vasárnapi hidegcsomagok Király Szabolcs ingatlanszakértőnek köszönhetően találhattak gazdára. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ajándékok a Vacsi Hústól

Ajándékok a Vacsi Hústól

2021. december 3. 13:54 | Adományok

Jótékonyság dolgában számtalanszor állt már a Wojtyla Barátság Központ mellé Németh Csaba, Szász Donát Szilárd és Zahorecz Jánosné – a Vacsi Kft. ügyvezetői. Alig egy hónap telt el azóta, hogy utoljára 10 kilogramm szárazkolbásszal lepték meg a népkonyha nehézsorsú ellátottjait. Nem kellett külön kérvényt benyújtani nekik, maguktól is jelentkeztek újabb adományukkal Farkas P. József alapító-igazgatónál a vállalkozás nemes lelkű tulajdonosai. Mátyus Istvánnak, a szociális intézmény önkéntesének ezúttal is nagymennyiségű sütő- és szárazkolbászt, valamint kenyeret nyújtottak át a cég vezetői. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Csatos család és barátaik ajánlották fel a pénteki ebédet

A Csatos család és barátaik ajánlották fel a pénteki ebédet

2021. december 3. 13:29 | Adományok

Az Álomjövő Tanácsadó Iroda tulajdonosai, Csatos Erika és Csatos János, valamint barátaik, nevezetesen dr. Fazekas István, Csuthi Béla, dr. Ács Tamás, dr. Seregély Attila és Szabóné Gehér Éva, továbbá családtagjaik vásárolták meg és dolgozták fel a wojtylások pénteki ebédjének alapanyagait, sok szeretettel, mosollyal fűszerezve. A 120 adag lencsegulyás hozzávalói egészen délig rotyogtak a szociális intézmény udvari bográcsában. A rendkívül gazdag ízvilággal jellemezhető ételt a felajánlók nevében Csatos Erika és Csatos János tálalta fel és osztotta ki a Wojtyla sorsközösségnek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Névnapi köszöntő a dunavecsei Sarki Csárdában

Névnapi köszöntő a dunavecsei Sarki Csárdában

2021. december 2. 17:43

Bugyi András étteremtulajdonos, valamint munkatársai Dunavecse szívében várják vendégeiket. Magyaros, kortárs ízvilággal, kellemes hangulatú környezettel és közvetlen, kedves felszolgálókkal. Kínálatuk feleleveníti a magyar konyha hagyományait, ötvözve azt a modern kor könnyedségével, egyszerűségével. Legyen szó gyertyafényes vacsoráról, családi rendezvényről, vagy egy délben elfogyasztott menüről, náluk az étkezés mindig egyedülálló élményt jelent. Hitvallásuk szerint vendégül látni valakit nagy megtiszteltetést, ugyanakkor felelősséget is jelent, hiszen azt a nemes feladatot tűzték ki célul, hogy vendégeik minden igényét érkezésüktől egészen a távozásig a legmagasabb színvonalon elégítsék ki. Bugyi András idén töltötte be 82. életévét. Mindmáig aktívan részt vesz az éttermi munkálatokban. Ráadásul kezdettől fogva lelkes támogatója a kecskeméti Wojtyla Barátság Központnak. Tisztelete jeléül, no meg az évtizedes barátság okán kereste fel Bandi bácsit Farkas P. József, a népkonyha alapító-igazgatója, aki közelmúltbeli névnapja alkalmából köszöntötte a legendás főzőmestert. És ha már itt járt, két munkatársa kíséretében ízlelte a számára feltálalt ünnepi falatokat. (Fotók: Mátyus István)

Részletek