Bajai halászlé álomdiéta módra
Rövidesen itt a Bajai Halászléfőző Népünnepély. Nálunk sokak megrökönyödésére tésztával eszik a halászlét. Hogy alakult ez ki? Baja mindig is nagy kikötőváros volt. Hal az volt, a gabonakereskedelem egyik központjaként pedig gabona is. A munkásoknak régen járt az ebéd, hogy dolgozni tudjanak. A hallé magában nem túl laktató, viszont tésztával már más a helyzet. Ezért, hogy dolgozni tudjanak a kikötői munkások, összekombinálták a halászlét és a tésztát, Így született meg a bajai halászlé. Mitől lesz álomdiétás egy halászlé? A tésztától, melynek kcaltartalma kb 40%-kal csökkentett a hagyományos tésztához képest, magas rosttartalmú, és szénhidrátcsökkentett. Azok is bátran próbálják ki, akik odafigyelnek az egészséges táplálkozásra!
Részletek