A kecskeméti Dimenzió Borászat hosszú évek tudatos munkájának eredménye. Szakmai hátterét a Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetben megszerzett több évtizedes tapasztalatra, valamint a kor technológia szintje előtt járó legújabb technikai megoldásokra alapozza. Cél: a borászaton keresztül kapcsolatot létrehozni a múlt és a jövő között, ötvözve ezzel a tradíciót a természettel és a technikával. Ennek következtében igyekszünk a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajták legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokkal való feldolgozásán át ezen fajták Csipkerózsika álmukból való felélesztését megvalósítani. A borászat központja Miklóstelepen található, ültevényei nagy része korábban a Kecskeméti Szőlészeti és Borászati Kutató Intézethez tartozott, ahol a szőlőtermelésnek évszázados múltja van – mutatta be röviden vállalkozásukat egy korábbi beszélgetés során Kovácsné Drabant Katalin ügyvezető, aki nem mellesleg régóta elkötelezett támogatója a Wojtyla Barátság Központ népkonyhájának. Neki köszönhetően jutottak kedden melegételhez a szociális intézmény szegényei - szám szerint közel százhúszan. Ezúttal tarhonyáshúst, savanyúságot, kenyeret és süteményt szolgáltak fel a szegényeknek. (Fotók: Mátyus István – archív)
Részletek