Július 17. szerda, Elek, Endre
Fornetti adomány érkezett a Wojtyla Házba

Fornetti adomány érkezett a Wojtyla Házba

2021. május 17. 14:23 | Adományok

A fagyasztott péksütemények gyártásával, forgalmazásával foglalkozó nemzetközi hátterű Fornetti Kft. vezetői is rendszeresen támogatják a Wojtyla Barátság Központ ember- és lélekmentő küldetését. Méghozzá oly módon, hogy hetente több kartondoboznyi pékárut küldenek a népkonyha szegényeinek. A gondozottak ezúttal is nagy örömmel fogadták a három óriási doboz finomságot. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Gulyásleves sok ízzel, élettel, szeretettel

Gulyásleves sok ízzel, élettel, szeretettel

2021. május 15. 13:06 | Adományok

Horváth Miklós és családja régi időktől fogva buzgó szemlélője a Wojtyla Barátság Központ emberbaráti, egyúttal lélekmentő missziójának. Tisztelettel adóznak a szociális intézmény fenntartói, munkatársai, önkéntesei iránt, akik a maguk szerény eszközeivel immáron tizenhatodik esztendeje túlélést igyekeznek biztosítani az élet útvesztőiben bukdácsolóknak. Nemrégiben elhatározták, ők maguk is „csatasorba” állnak, segítő jobbot nyújtva a népkonyha gondozottjainak. Nemeslelkűségüknek köszönhetően százhúsz adag gulyásleves kellékei rotyogtak szombat délelőtt a szociális intézmény udvari bográcsában. Vera kitartó munkálkodásának eredményeként pontban fél 12-kor kezdetét vehette az ebédosztás, teret adva a kulináris élvezeteknek. Farkas Pál a Wojtyla programszervező munkatársa mutatta be a vendégeket, köztük a kis Horváth Józsikát, aki aktív segítőként részt vett a szegények kiszolgálásában. A gazdag ízvilágú finomságból repeta is jutott bőven a nélkülözőknek. A napi feladatok ellátása terén a Wojtyla Ház munkatársain kívül Tóthné Rontó Gyöngyvér önkéntes is jelesre vizsgázott. A vasárnapi hidegcsomagok Farkas Ágó nagyvonalú felajánlásának köszönhetően juthattak el az ínségesekhez. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Ételadomány Kaposvárról

Ételadomány Kaposvárról

2021. május 14. 13:22 | Adományok

Eingenbrot Éva néni még abból az időszakból ismeri Kolláth Andreát, a Wojtyla Barátság Központ igazgatóhelyettesét, amikor ő még Budapesten dolgozott. Fia egykor kollégája volt Pesten a népkonyha későbbi vezető munkatársának. Andit idővel Kecskemétre fújta az élet szele, ám a sok évvel ezelőtt kialakult bensőséges kapcsolat mindmáig él közöttük. Ennek gyümölcse Éva néni mai ebédfelajánlása is, mely nem volt más, mint százhúsz adag rántott szelet tört burgonyával, kenyérrel és süteménnyel. Rövidesen folyt. köv. – üzente a wojtylásoknak messzi távolból a kedves hölgy. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
A Vidám Törzsasztal és a német írónő gondoskodott az elesettekről

A Vidám Törzsasztal és a német írónő gondoskodott az elesettekről

2021. május 13. 16:19 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb április végén vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, ám ezúttal Facol Lajos egyedül köszöntötte a gondozottakat. Borisz atya biblikus gondolatait, imádságot és asztali áldást követően Lajos százhúsz adag rizseshúst szolgált fel a szegényeknek, kenyér, sütemény és alma kíséretében.

Részletek
Adományosztás az Élelmiszerbank jóvoltából

Adományosztás az Élelmiszerbank jóvoltából

2021. május 13. 15:09 | Adományok

Nagymennyiségű üdítőitalt, rágógumit, sajtszószt és kukoricakonzervet juttatott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület budapesti központi raktára a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. Az adományokat Kolláth Andrea, a népkonyha igazgatóhelyettese nyújtotta át a szociális intézmény gondozottjainak. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Kolbász a Vacsi Hústól

Kolbász a Vacsi Hústól

2021. május 13. 13:12 | Adományok

Jótékonyság dolgában számtalanszor állt már a Wojtyla Barátság Központ mellé Németh Csaba, Szász Donát Szilárd és Zahorecz Jánosné – a Vacsi Kft. ügyvezetői. Alig egy hónap telt el azóta, hogy utoljára 10 kilogramm szárazkolbásszal lepték meg a népkonyha nehézsorsú ellátottjait. Nem kellett külön kérvényt benyújtani nekik, maguktól is jelentkeztek újabb adományukkal Farkas P. József alapító-igazgatónál a vállalkozás nemes lelkű tulajdonosai. Mátyus Istvánnak, a szociális intézmény önkéntesének ezúttal is 10 kilogramm szárazkolbászt nyújtottak át a cég vezetői. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alma adomány ismeretlen felajánlótól

Alma adomány ismeretlen felajánlótól

2021. május 13. 11:17 | Adományok

Ismeretlen kedves úriember kopogtatott szerdán a Wojtyla Barátság Központ ajtaján. Kezei között egy ládát tartott, tele piros almával. A szegényeknek hoztam - mondta, majd köszönetet sem várva rögtön el is távozott. Az anonim felajánlónak köszönhetően gyümölcsöt is kaptak a rászorultak mai ebédjük mellé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kecskegulyás és túróstészta Kocsis Pál vállalkozótól

Kecskegulyás és túróstészta Kocsis Pál vállalkozótól

2021. május 12. 12:18 | Adományok

A magyar néphit természetfeletti képességekkel megáldott, a házaknál tejet kéregető vándordiákjáról elnevezett családi vállalkozásban tevékenykedik Izsákon az Alföldi Garabonciás Kft. Kocsis Pál ügyvezető tulajdonos irányításával. Kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkoznak, melynek meghatározó alapanyaga a Duna-Tisza Köze pusztáinak háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmjuk mintegy 600 anyaállatából kifejt kecsketej. Sikeres működésüknek és termékeik egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően adományozásra is futja Kocsis Pálnak, aki legutóbb szerdán szervezett jótékonysági akciót a Wojtyla Barátság Központban. Ennek keretében százhúsz adag kecskegulyást, második fogásként pedig ugyanennyi túróstésztát, kenyeret és süteményt tálaltak fel a népkonyha szorgos dolgozói az intézmény főbejáratánál. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Érseki konzervek a szegényeknek

Érseki konzervek a szegényeknek

2021. május 12. 13:09 | Adományok

A koronavírus-járvány miatti kényszerű szünet után ismét konzervadománnyal járt a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai kedvében dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek. A finomságokat szombatonként, a vasárnapi hidegcsomagokban vehetik át a népkonyha gondozottjai. (Fotók: Mátyus István)

Részletek