Július 18. csütörtök, Frigyes
Minden kategóriában a minőséget jelenti a hazai bor

Minden kategóriában a minőséget jelenti a hazai bor

2008. július 2. 18:59

Az elmúlt időszakban számos rendezvény népszerűsítette a kultúrált borfogyasztást városunkban. Kezdve a borversenyekkel, Kecskemét borának bemutatásán át, egészen a múlt heti Borvárosig mind ugyanazt a célt szolgálta, hogy minél szélesebb réteg megismerje és értékelje a hazai szőlők nektárját. Szakonyi Józseffel, a Fáklyás Pincészet üzletvezetőjével hangulatosan kialakított éttermében ültem le beszélgetni, fogyasztási szokásokról, az itthoni és a nemzetközi helyzetről, valamint az idei évjárat várható minőségéről.

Részletek
Bemutatták Kecskemét borát

Bemutatták Kecskemét borát

2008. június 12. 10:02

Tegnap délután a sajtó képviselői, meghívott vendégek és a Városháza dolgozói jelenlétében mutatta be Dr. Zombor Gábor polgármester Kecskemét borát, amelyet egy évig a Dimenzió Borászat kövidinkája viselhet. Pályázat útján döntötték el, hogy mely pincészet palackjait használja az önkormányzat rendezvényein, illetve helyezi el a vendégek ajándékai mellé. ...

Részletek
Van még mit javitani a magyar konyha hirnevén

Van még mit javitani a magyar konyha hirnevén

2008. március 5. 10:55

2008. február 29. és március 02. között 12 kiváló páros mérte össze a tudását a Bocuse d’Or 2008 magyarországi versenyén, hogy kiderüljön, ki képviselheti hazánkat a Bocuse d'Or 2008 európai selejtezőjében a norvégiai Stravangerben. A nyertes páros Kecskemétről érkezett, amelynek mesterszakács (Chef) tagjával, Kovács Sándorral beszélgettünk.

Részletek
Kecskeméti szakács mehet a norvég döntőre

Kecskeméti szakács mehet a norvég döntőre

2008. március 3. 11:30

Kovács Sándor, a kecskeméti Granada Konferencia és Wellness Hotel főszakácsa nyerte meg a Bocuse d'Or Europe 2008 - Hungarian Selection elnevezésű szakácsverseny döntőjét, amelyet a hétvégén, Budapesten rendeztek Culinary Expo keretén belül. A három napos versenyen naponta négy-négy szakács mérte össze tudását. ...

Részletek
VYLYAN BOREST A LIBERTE ÉTTEREMBEN - CSÚCS GASZTRONÓMIA

VYLYAN BOREST A LIBERTE ÉTTEREMBEN - CSÚCS GASZTRONÓMIA

2008. február 11. 12:50

TISZTELT OLVASÓINK Örömmel tudatjuk a gasztronómia szerelmeseivel régi partnerünk a LIBERTE ÉTTEREM február 22-i ajánlatát. Február 22-én este 19 órától az étteremben megkóstolhatják a Vylyan pincészet kiemelkedő minőségű borait. Célunk, a magyar borászatok elitjéhez méltán sorolható bormesterek alkotásait szélesebb körben ismertté és elismertebbé tenni.

Részletek
Egy szakácsverseny előkészületei

Egy szakácsverseny előkészületei

2008. február 4. 12:25

Domokos József gyakorlati oktatás vezető és a Bocus d'Or verseny kecskeméti elődöntőjének szervezője nyilatkozott lapunknak az elmúlt héten megrendezett, városunk szempontjából nagy sikert hozó verseny előkészületeiről. Hogyan sikerült rávenni a szervezőket, hogy a kecskeméti vendéglátó-ipari iskolába szervezzék az elődöntőt, vagy ők keresték meg Önöket?

Részletek
Két kecskeméti csapat jutott tovább

Két kecskeméti csapat jutott tovább

2008. január 31. 21:31

Január 31-én Kecskemét adott helyt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által szervezett Bocuse d'Or Europe 2008 Selection Hungary elnevezésű országos verseny 4. elődöntőjének. A Széchenyi István Idegenforgalmi vendéglátóipari Szakközépiskolában mérhették össze tudásukat nem csupán kecskemét-bugaci régióból, hanem az egész országból már előző fordulókon részt vett, de tovább nem jutott, illetve újonnan nevezett csapatok, amelyekbe egy felnőtt - azaz 23. életévét betöltött és egy 21 évesnél nem idősebb szakács tartozott...

Részletek