Fenomenális étel fogadta ma a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottait. Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa szegedi halászlével lepte meg azt a több mint száz rászorulót, akik ma a népkonyhán étkeztek. Ünnepi alkalom volt ez a Wojtyla család életében, hiszen a magas beszerzési költségek miatt viszonylag ritkán kerülhet halétel a gondozottak asztalára. Dél után néhány perccel Barta László - Farkas P. József alapító igazgató invitálására - az ebédlőben köszöntötte a szegényeket, majd bejelentette: immár tálalásra kész a filézett pontyból készült halászlé, melyből két bográcsnyit főztek a népkonyha udvarán. Az étel fogadtatása minden várakozást felülmúlt. Akadt olyan rászoruló, aki könnyes szemmel mondott köszönetet a felajánlónak és az intézmény munkatársainak, amiért ilyen finom ebédet kaphatott, majd meghatódottságában átölelte a népkonyha egyik aktivistáját. Ennél nagyobb elismerés - azt hiszem - nem is létezik. (Fotók: Mátyus István)
Részletek