Október 5. szerda, Aurél
Holló Tibor babgulyást ajánlott fel a szegényeknek

Holló Tibor babgulyást ajánlott fel a szegényeknek

2022. március 31. 13:38 | Adományok

Bármit, bárhol, bármikor – hangzik a HolloGasztro Kft. tulajdonosának jelmondata, akinek célja, hogy rendezvények megvalósítását segítse újszerű ötletekkel, kiegészítő elemekkel, egyedi arculatú megjelenéssel, különleges ételekkel, italokkal, színekkel, és egyéb hangulatos dekorációs elemekkel kombinálva. Nem csak illusztris körökben jól csengő név az övé, hanem a Wojtyla Barátság Központban is, ami köztudomásúan a nehézsorsúak, elesettek, valamilyen okból hátrányos helyzetbe került emberek „törzshelye”. Holló Tibor karácsonykor ajánlott fel utoljára melegételt a város szegényeinek, s ezt csütörtökön ismét megtette, miképpen cselekszi a jót hosszú-hosszú évek óta. Barátságos személyét nagy tisztelet övezi a Wojtyla Házban. Holló Tibor gépkocsija ezúttal százhúsz adag babgulyást rejtett, melyet a szociális intézmény fáradhatatlan dolgozói osztottak ki az étkezőhelyiségben – kenyér és sütemény, valamint – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – alma kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Fülöpszállás a Kossuth Rádió „A Hely” című műsorában

Fülöpszállás a Kossuth Rádió „A Hely” című műsorában

2022. március 30. 23:07

Fülöpszálláson készített hangfelvételt szerdán a közrádió „A Hely” című népszerű riportműsorának stábja. Mohácsi Edit szerkesztő és Kiss Beáta riporter indult el felfedezni a Kecskemét közeli község kincseit, a település legtekintélyesebb, közmegbecsülésnek örvendő polgárai kalauzolásával. A hanganyag rövidesen hallható lesz a Kossuth Rádió hullámhosszán. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Csülökpörkölt és sült csirkecomb a Hírös Grilltől

Csülökpörkölt és sült csirkecomb a Hírös Grilltől

2022. március 30. 13:16 | Adományok

Kiss Vivien, a Hírös Grill Étterem üzemeltetője és párja Zsákai Viktor, a vendéglátóhely tulajdonosa jó ideje havi rendszerességgel ajánl fel melegételt a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Bőkezűségük mit sem változott a hosszú évek során. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy szerda délben úgyszintén nagymennyiségű csülökpörköltet és sült csirkecombot küldtek széchenyivárosi vendéglőjükből a népkonyha elesettjeinek, összesen 120 adagot. Ennek eredményeként kétféle menüből is választhattak a rászorultak. A sós burgonya, valamint rizibizi köretet ugyancsak bőven mérték, így végképp nem maradt éhen senki a szociális intézmény környékén. Az első osztályú menüt hagyományosan kenyér és sütemény, továbbá – Szappanos Gábor őstermelő felajánlásával – alma egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Hat mázsa Gömbi burgonya ajándékba

Hat mázsa Gömbi burgonya ajándékba

2022. március 29. 13:35 | Adományok

Kecskemét egyik üde színfoltjává lett egy sötétkék színű ponyvás kisteherautó, rajta a sárga felirattal: „GÖMBI BURGONYA Helybe szállítva 06 30 366 5690 Helvécia”. Ki ne ismerné e pompás járgányt, mely oly gyakorta felbukkan a hírös város útjain!? A kiváló minőségű terményei révén méltán közkedvelt Göbölyös Károly mezőgazdasági őstermelő és családja nem csak állhatatos, kitartó munkálkodása okán örvend köztiszteletnek Helvécia-szerte, valamint vásárlóik, barátaik, ismerőseik körében, egyben az önzetlen szeretet, jószándék, segítőkészség iskolapéldái is. Ennek jegyében ajánlanak fel nagymennyiségben burgonyát a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ szegényeinek élelmezésére, immáron évek óta. Kedden hat mázsa krumplit pakolt le Göbölyös Károlyné a Wojtyla Ház udvarában. Az értékes adomány főzések alkalmával, valamint a húsvéti ajándékcsomagokban jut el a rászorultakhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
„Négycsillagos” ebéd a Sheraton Hotel étterméből

„Négycsillagos” ebéd a Sheraton Hotel étterméből

2022. március 29. 13:48 | Adományok

Kedden sem igazán lehetett panasz az étel minőségére a Wojtyla Barátság Központ főbejáratánál. Annál is inkább, mert az ebéd – tarhonyáshús és savanyúság – egyenesen a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontból érkezett. A négycsillagos szállodai minőség ugyancsak éreztette hatását a gondozottak arcán; nem is járt mosolytalan ember ma a Wojtyla Ház környékén. Le a kalappal, Sheraton Hotel! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Rózsafüzér-imádság a Wojtyla Házban

Rózsafüzér-imádság a Wojtyla Házban

2022. március 29. 13:21

2022. február 1-jén új programsorozat indult a Wojtyla Barátság Központban. A népkonyha egyik kedves, elkötelezett önkéntese hetente egy alkalommal rózsafüzér imádságot vezet a népkonyha gondozottjainak körében. Kedden ötödik alkalommal imádkozták végig a dicsőséges rózsafüzért. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédadomány Kocsis Pál vállalkozótól

Ebédadomány Kocsis Pál vállalkozótól

2022. március 28. 13:51 | Adományok

A magyar néphit természetfeletti képességekkel megáldott, a házaknál tejet kéregető vándordiákjáról elnevezett családi vállalkozásban tevékenykedik Izsákon az Alföldi Garabonciás Kft. Kocsis Pál ügyvezető tulajdonos irányításával. Kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkoznak, melynek meghatározó alapanyaga a Duna-Tisza Köze pusztáinak háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmjuk mintegy 600 anyaállatából kifejt kecsketej. Sikeres működésüknek és termékeik egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően adományozásra is futja Kocsis Pálnak, aki legutóbb hétfőn szervezett jótékonysági akciót a Wojtyla Barátság Központban. Ennek keretében százhúsz adag rakott burgonyát, kenyeret és süteményt, valamint – Szappanos Gábor őstermelő adományaként – almát tálaltak fel a népkonyha szorgos dolgozói az intézmény főbejáratánál. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alma Szappanos Gábortól

Alma Szappanos Gábortól

2022. március 28. 13:28 | Adományok

Immáron sokadik alkalommal látta el friss almával Szappanos Gábor mezőgazdasági vállalkozó a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Hétfőn 9 ládányit vett át Farkasné Pásztor Jolán, a népkonyha társalapítója. A vitamindús gyümölcs ebédosztáskor jut el a rászorulókhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Somodi Ferenc református presbiter szolgált ebéddel

Somodi Ferenc református presbiter szolgált ebéddel

2022. március 28. 13:27 | Adományok

Aki Somodi Ferenc kecskeméti agrármérnök és családi gazdálkodó tanyáján jár, követlen betekintést kaphat egy sikeres mezőgazdasági vállalkozás életébe. A részben európai uniós támogatásból folyamatosan fejlesztett gazdaság mára eljutott odáig, hogy külföldre is exportálja termékeit. A vállalkozó eddigi sikereit, nagyszerű eredményeit szerényen ekként fogalmazta meg egykor a Wojtyla Barátság Központ ebédlőjében: „Köszönöm az Úrnak, hogy adhatok. Soli Deo Gloria – Egyedül Istené a dicsőség!” A kiváló szakember ajánlotta fel ugyanis a karitatív létesítmény százhúsz gondozottjának szombati étkét: gombás sertéstokányt tésztával, zöld salátával, kenyérrel és süteménnyel. A remek menüt Kovács Balázs, a Mokambo Étterem szakács-tulajdonosa főzte a vendéglő konyhájában. A kiváló étket Kolláth Andrea, a szociális-közművelődési intézmény igazgatóhelyettese szállította gépkocsijával a Wojtyla Házhoz. A vasárnapi hidegcsomagokat Simon Bencének köszönték a nélkülözők. (Fotók: Mátyus István)

Részletek