Gulyásleves a Sutus Vendéglőből
A Dózsa György úti Sutus (Jófalat) Vendéglőben bárki úgy érezheti magát, mintha Sutus Endre főszakács-tulajdonos személyes jó barátjaként tért volna be. Elsősorban nyilván a közelben, az Árpád- és Máriavárosban, illetve a Petőfi Sándor utcában élők váltak törzsvendégekké; iskoláskorúaktól nyugdíjasokig, fizikai dolgozóktól ügyvédekig, cégvezetőkig. Barátként köszöntik Endrét valahogy így: „Mit főztél ma nekem?” – Valószínűleg azt kedvelhetik bennünk, hogy nem hagyományos módon, hanem minden napra külön írt, új étlappal várjuk délben a vendégeket. Keddtől szombatig pedig szintén nagyon kedvező áron fogadjuk a vacsorázni vágyókat. Vasárnap családi ebédeket rendezünk, ahol 10-15 ételből állíthatják össze a háromfogásos menüt maguk a vendégek. Valamint gondoltunk azokra is, akik inkább elvinnék az ételt; ők 10 százalékos kedvezményben részesülnek. Felkészültünk családi, baráti összejövetelek megtartására. Névnapi, születésnapi partikat, céges rendezvényeket egyaránt szervezünk – fogalmazott Sutus Endre, amikor arra kértük, röviden mutassa be éttermét. A neves gasztronómiai szakember nem csak kiváló konyhájáról nevezetes, szociális érzékenységéről éppúgy közismert városszerte. Mindkettő tanújeleként szolgált az a három badellányi – mintegy százhúsz adag – gulyásleves, melyet szerda délben osztottak ki a Wojtyla Barátság Központban, szokás szerint kenyér és sütemény, valamint Szentkirályi Szikvíz kíséretében. (Az első fényképeken ifj. Sutus Endre látható, amint a Wojtyla Ház autójába helyezi az étellel teli badellákat, a 4-5. képek az étterem tulajdonosának menyét és Laura unokáját mutatják. Fotók: Mátyus István, Tódor Norbert)
Részletek