„Kukacos” ételnek örvendeztek a wojtylások
A Kukac Mezőgazdasági Bolt tulajdonosa Kovács István látta el nyersanyagokkal a Wojtyla Barátság Központot a gondozottak pénteki ebédjéhez. Mindenekelőtt sertéshús, szalonna, káposzta, tészta, túró szerepelt a palettán, de természetesen étolajra, őrölt pirospaprikára is szükség volt az összetevők megfőzéséhez, melynek feladatát Mezei Attila mesterszakács vállalta magára. A mai felajánló jó néhányszor megfordult már a népjóléti intézményben, ezért igazán nem szorult bemutatásra az ínségesek ellátását felvállaló létesítményben, amikor Farkas Pál önkéntes programszervező felvezetésével Kovács úr köszöntötte a teremben kosztra várakozó rászorultakat, akiknek végül százhúsz adag székelykáposztát és túrós tésztát, valamint kenyeret, süteményt szolgált fel mindent felülmúló szeretettel. (Fotók: Tódor Norbert)
Részletek