November 27. szerda, Virgil
Czibere Károly adta át a felújított bácsalmási gyermekotthont

Czibere Károly adta át a felújított bácsalmási gyermekotthont

2017. október 6. 22:41

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár (j), Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója (b) és Kolompár József, az otthon egyik lakója (k) átvágja a nemzetiszínű szalagot a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató helyi gyermekotthona felújított lakásotthonai átadásán Bácsalmáson 2017. október 6-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Részletek
Várhatóan csak 2018 elején érkeznek a Seuso-kincsek Kecskemétre

Várhatóan csak 2018 elején érkeznek a Seuso-kincsek Kecskemétre

2017. október 6. 22:38

Vidéken először Székesfehérváron lesz látható a teljes Seuso-kincs, a Szent István Király Múzeum lesz ugyanis az október 29-én induló magyarországi vándorkiállítás első állomása. Az MTI által kiadott hírben nincs leírva a további „menetrend", de nem hivatalos forrásból a keol.hu úgy tudja, hogy csak 2018 elején érkeznek majd a kincsek Kecskemétre.

Részletek
Ünnep volt ma a Wojtyla Házban Kiss Vivien jóvoltából

Ünnep volt ma a Wojtyla Házban Kiss Vivien jóvoltából

2017. október 6. 12:06 | Adományok Wojtyla Ház

Akárcsak eddig mindannyiszor, pénteken is alaposan kitett magáért Kiss Vivien, a Hírös Grill Étterem üzemeltetője. Pompás ebéddel látta el ma ugyanis a Wojtyla Barátság Központ százhúsz gondozottját, hogy az már - a szó legnemesebb értelmében – tényleg több volt a soknál. A népjóléti intézmény üzemeltetői igazán megszokták már, hogy a házban felszolgált ebédek kapcsán nem hangzik el panaszos szó, ennyi pozitív jelzővel, elismeréssel azonban felettébb kevésszer illetnek ételt, mint a Hírös Grill Étterem esetében. Szemelvények az elhangzott méltatásokból a teljesség igénye nélkül: „Karácsony van?”; „Tegnap véget ért minden gyötrelem, mától csak csodák vannak.”; „Ez a rántott szelet akkora, mint egy cipőtalp. És még milyen finom! Ráadásul kettőt is kaptunk belőle”; „Még jó, hogy nem minden nap adnak ennyi ennivalót, mert végül úgy meghíznánk, hogy nem férnénk be az ajtón.”. Kiss Vivien kétségkívül most is csillagosötösre vizsgázott emberségből, szakmai tudásból. Minden idejét éttermében tölti, munkatársaival együtt egész nap azon fáradozik, hogy a betérő vendégek mindenek felett elégedettek legyenek, s távozva messzi földre elvigyék a széchenyivárosi vendéglátóhely jóhírét. Briliáns gasztronómiai szakismeret, jóindulat, gondoskodó szeretet – így jellemezhető leginkább az egész csapat. – Gratulálunk! Ez aztán profizmus! Minden elismerésünk! – öntötték szavakba köszönetüket a szociális étkezde ellátottjai, akik tányérjába két óriási szelet rántott csirkemell és karaj, sült kolbász, petrezselymes burgonya, rizibizi, valamint uborka került. Az elképesztően ízletes menüt friss kenyér és kétféle kiváló sütemény tette teljessé. Pénteken százhúsz nélkülöző ember pocakja dagadt ebédosztás után, ráadásul repeta is jutott bőven mindenkinek. Az étkezés előtti imát és asztali áldást Molnár Zoltán intézményvezető felvezetésével mondták el. A felszolgálásban Farkas Pál önkéntes szervező munkatárs nyújtott segítséget. (Fotók: Mátyus István)

Részletek