Olyan vidéken nőttem fel, ahol az embert öntudatlanul is megérintette a szépség és a művészetek. Esztergomban születtem, Visegrádon, Szentendrén tanultam. Már ekkor beleszerettem a képzőművészetekbe és a fotózásba. Mestereim Somodi László festő- és Mészáros Dezső szobrászművészek voltak. Gimnáziumi érettségi után megismertem Tatár Miksa üvegfestőt, az Iparművészeti Főiskola nyugalmazott tanárát, aki új utat mutatott az életemben. Négy év után számot adhattam tudásomból, az akkori legjobbakból összehívott bizottság előtt. Azóta is ezt az utat járom, és próbálom tudásom maximumát nyújtani ebben a szép mesterségben - vallotta magáról Holtság Károly Kecskeméten élő iparművész. Aki nem „csupán” az ólomüvegek varázslatos világában mozog otthonosan, hanem a Karol Wojtyla Barátság Központban is. Ősidőktől fogva támogatója a népkonyhának, nem csoda hát, ha a szociális intézmény minden gondozottja ismeri - és önzetlensége, színtiszta jelleme, jóságos lelke okán - tiszteli is. Holtság Károly pedig igencsak rászolgál a dicséretre; ma például töltött csirkecombot rendelt a szegényeknek rizibizi körítéssel. A ragyogó ételt - Varga László cégtulajdonos irányításával - a Menza Food Hírös Kft. konyháján készítették el, majd szállították ki a Wojtyla Ház Egressy úti népkonyhájára. Holtság Károlynak hála ma ismét százhúsz nélkülöző lakhatott jól a szociális intézmény ebédlőjében. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)
Részletek