2010. március 28. 18:42
Szerencsésnek tartjuk azokat, akik úgymond beleszületnek a jóba, s egy dinasztia sarjaként, valamelyik szép szakma bűvkörében nőhetnek fel, aminek megöröklik minden csínját-bínját. A kiváló lajosmizsei cukrász, Kiss Zoltán úgy járt, mint legtöbbünk, vagyis neki sem sikerült beleszületnie a jóba. Igaz, őt csak egy házzal pottyantotta mellé a gólya: Makón egy cukrászat tőszomszédságában állt a szülői házuk. Így a kerítésen átkúszó, ínycsiklandozó illatok már kislegény korában arról győzködték nap, mint nap, hogy a cukrásznál nincs szebb szakma kerek e világon. Amikor elérte a pályaválasztási kort, már Lajosmizsén lakott szüleivel, így a kecskeméti Aranyhomok Szállodában lett cukrásztanuló. Még meg nem is akármilyen: végig kitűnő volt a bizonyítványa, miközben első helyezett lett a Szakma Kiváló Tanulója verseny országos fináléjában, majd megnyerte HungarHotels országos döntőjét is. Azt, hogy később hány világversenyeken nyert különböző érmeket, felsorolni igencsak hosszadalmas lenne.
Részletek