Július 18. csütörtök, Frigyes
Előzzük meg a büntetést

Előzzük meg a büntetést

2008. június 26. 16:03

A Porta Egyesület, az Országos Parlagfű-mentesítő Hét-hez kapcsolódó „Utolsó időpont a még nem virágzó parlagfű elleni védekezésre” című programtervének megfelelően a soron következő figyelemfelkeltő demonstrációt a Műkertvárosban tartotta meg. A helybeli lakosok és aktivisták parlagfűvel kapcsolatos aktuális témák meghallgatása után a műkertvárosi Kápolna környékét gyomtalanították. Az ismertetőket érdeklődéssel hallgatta a Vadaskerti Ifjúsági Tábor mintegy 20 főnyi diákja is, akik a „parlagfű totó” kitöltésében is jeleskedtek.

Részletek
Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozion - ötödször!

Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozion - ötödször!

2008. június 25. 15:53

Idén kisebb jubileumhoz érkezett a Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozion: a KÉSZ Kft. által minden év nyarán megrendezett művészeti esemény most ünnepli elindulásának ötödik évfordulóját. Az alkotómunka tíz művész részvételével már javában zajlik a KÉSZ Ipari Parkban, ahol "veterán" és "újonc" szobrászok öntik acélformába terveiket.

Részletek
Utolsó felszólítás

Utolsó felszólítás

2008. június 25. 11:20

A Porta Egyesület, az Országos Parlagfű-mentesítő Hét-hez kapcsolódó „Utolsó időpont a még nem virágzó parlagfű elleni védekezésre” című programtervének megfelelően kedden délután figyelemfelkeltő demonstrációt tartott Vacsiközi Guba Parkban. A helybeli lakosok és aktivisták aktuális témákat hallgattak meg Bodor László, a Porta Egyesület szakértője és Markó Zoltánné, az ÁNTSZ Egészségnevelési Központ munkatársának előadásában.

Részletek
Virágos Kecskemétért

Virágos Kecskemétért

2008. június 25. 11:11

Az utóbbi hetekben örömmel konstatáltuk, hogy Kecskemét főtere virágágyásai, virágládái beültetésre kerültek így központunk méltán díszesen fogadja a városunkba érkező turistákat. Egyesületünk egy sötét foltra lelt Kecskeméti Kerámiai Stúdió kápolna utca főbejárat felől, amit az ÉDOSZ Kinizsi Természetbarát Sportkör aktivistáival együtt rendbetettünk. Kitakarítottuk a gaztól, kiszáradt növényektől, eldobált sörös üvegektől. A Gyenes virágkertészet jóvoltából pedig, mintegy száz virágtő elültetésével szépre varázsoltuk.

Részletek
Csodálatosra sikeredett iskola találkozó iskola nélkül

Csodálatosra sikeredett iskola találkozó iskola nélkül

2008. június 24. 16:17

Ágasegyházi Úti Általános Iskola helyén a hatalmas pusztaságban. Az emlékeztető keresztnél, ami a helyszínt jelzi. Az elmúlt szombaton rendkívül jól sikerült az öregdiák találkozó. Mintegy kétszáz fő jelent meg, hogy emlékezzenek iskolatársaikkal, tanáraikkal együtt. Minden korosztály, aki még él meg lett szólítva. A legidősebb öregdiák 93 esztendős, a legfiatalabbak is elmúltak 40 évesek.

Részletek
HARGITA MEGYE KÖNNYEZIK

HARGITA MEGYE KÖNNYEZIK

2008. június 23. 11:06

KECSKEMÉT FŐTERÉRŐL KIŰZTÉK A SZÉKELYKAPUT - NEM KELLETT! Vasárnap délelőtt vette át hivatalosan Bányai Gábor a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke Hargita megye tanácsának az ajándékát, egy Székelykaput. A Székelykaput eredetileg a megyei önkormányzat előtti térre szerette volna mindenki felállítani, de mint Bányai elmondta, hihetetlen bár, de erre nem kaptak engedélyt. A kecskeméti városháza képviseletében nem találkoztunk senkivel, aki képviselte volna az önkormányzatot.

Részletek
MEGKEZDŐDÖTT A FŐTÉRI SAKKVERSENY SZEZON

MEGKEZDŐDÖTT A FŐTÉRI SAKKVERSENY SZEZON

2008. június 22. 11:25

Ha nyár, akkor KECSKEMÉTI FŐTÉR. Ha főtér: sakk asztalok! Ha sakk asztalok: SUGÁR GYÖRGY EMLÉKVERSENY.... Bár volkt olyan hívatásos közeg aki a BORUTCA idejére meg kívánta "tisztítani" a főteret a sakk versenyzőktől, a huszár, a bástya, meg a paraszt mozgatói nem ijedősek. Úgyhogy ahogy az meg volt hierdetve, szombaton délután meg is indult a verseny. A Porta, mint társ/testvér szervező külön díjat ajánlott föl, melyet Farkas P. József adott át, a rendezvény SZÍVE-LELKE-FŐSZERVEZŐJÉNEK...

Részletek