Szeptember 24. vasárnap, Gellért, Mercédesz
Tanácskozási jogra várva

Tanácskozási jogra várva

2007. szeptember 4. 11:57

Előreláthatóan szeptember végén születhet döntés arról, hogy a Kecskeméti Civilek Közössége a jövőben tanácskozói joggal vehessen részt a városi közgyűlés és a bizottságok munkájában.Az előzményekről: a Porta Egyesület kezdeményezésére létrejött Kecskeméti Civilek Közössége még májusban kérelmezte a tanácskozási jogosítványt, amelynek révén az állandó meghívottak mellett vehetne részt Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése és a bizottságok munkájában.

Részletek
Bemutatjuk aktivistáinkat - KŐRÖSNÉ DÉNES MÁRTA

Bemutatjuk aktivistáinkat - KŐRÖSNÉ DÉNES MÁRTA

2007. szeptember 3. 14:26

Kőrösné Dénes Márta két fiúgyermek édesanyja. 14 évig dolgozott a Megyei Tanács Mezőgazdasági Osztályán főelőadóként, majd az OTP Dél-Alföldi Régiójának volt alkalmazottja. Ide s tova 2 éve aktivistája a Porta Egyesületnek, miközben az ÉDOSZ Kinizsi Természetbarát Sportegyesület elnök-helyettese, valamint a Mezőgazdasági Nyugdíjasok Megyei Szervezetének sportfelelőse.

Részletek
Véget ért a Tourist Police-Porta kirendeltség szolgálata

Véget ért a Tourist Police-Porta kirendeltség szolgálata

2007. szeptember 3. 14:21

Még májusban kötött együttműködési megállapodást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Porta Egyesület azzal a céllal, hogy a város főterén az idegenforgalmi szezon alatt a Tourist Police központot - a Porta Egyesület szolgáltatásaival bővítve tevékenységét - közösen működtetik.

Részletek
Megnyílt Szeverényi Ferenc fotókiállítása a PORTA Díszteremben

Megnyílt Szeverényi Ferenc fotókiállítása a PORTA Díszteremben

2007. augusztus 31. 15:44

A Hírös Hét keretein belül ma 10 órakor került sor a Ferences Keresztény Közéleti Akadémia soron következő előadására, ahol Róna Tamás, Közép-Magyarország rabbija tartott előadást "A kereszténység és a zsidó hagyományok egysége napjaink tükrében" címmel. A rendezvényt Szeverényi Ferenc fotókiállításának megnyitója követte.

Részletek
Bemutatjuk aktivistáinkat - Mátyus István

Bemutatjuk aktivistáinkat - Mátyus István

2007. augusztus 31. 11:39

Mátyus István nős, 34 éve él boldog házasságban. Egy fú, és egy lány gyermek édesapja. 42 év munkaviszony, és közel 29 évi szolgálat után, 2006 év végétől nyugállományú rendőr alezredesként tölti mindennapjait István, aki júniusban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr Főkapitánysággal karöltve a Csalánosi Parkerdőben megrendezett szemétszedési akció alkalmával ismerkedett meg a Porta Egyesülettel.

Részletek
SZEREMLEY KUPA - A BARÁTSÁG CIVIL ÜNNEPE

SZEREMLEY KUPA - A BARÁTSÁG CIVIL ÜNNEPE

2007. augusztus 30. 22:23

Csütörtökön délután a Sugovica Csárdában kezdődött és este Kecskemét főterén zárult az a baráti találkozó, amelyet immár a harmadik alkalommal rendezett meg a Napsugár-, a Tóth László valamint a PORTA Egyesület. A Sugovica a gasztronómia, a bor és a halászlé finomságait, csemegéit tálalta a baráti asztalra, a főtér sakk asztalokat kínált a játékhoz.

Részletek
A PORTA  KEMÉNY KÉRDÉSE GYURCSÁNY MINISZTERELNÖKHÖZ

A PORTA KEMÉNY KÉRDÉSE GYURCSÁNY MINISZTERELNÖKHÖZ

2007. augusztus 27. 21:02

Megkezdődött az ország fejlődése” — ezt mondta Gyurcsány Ferenc ma déli kecskeméti sajtótájékoztatóján, ahol bejelentette: idén mintegy 1000 milliárd forint költhető többek között utakra, városközpontokra, az oktatásra, vidékfejlesztésre és munkahelyek teremtésére az Új Magyarország Fejlesztési Tervnek köszönhetően.

Részletek