Kardos László, a Kardos Uszoda- és Víztechnika Kft. tulajdonosa igazán „menő” étekkel készült szombaton a Karol Wojtyla Barátság Központban. Marhapörkölt főtt ugyanis burgonyával a népkonyha udvari bográcsában. És aki mindezt „elkövette”: Berki Károly önkéntes szakács, aki évek óta támogatja a szociális intézményt önzetlen, odaadó munkájával. Kardos László, a nap támogatója, nem egyedül jött a Wojtyla Házba. Elhozta családját is, ők még úgysem jártak itt. Kolláth Andrea igazgatóhelyettes és Molnár Zoltán intézményvezető mutatta be őket a népkonyha „nagyközönségének”: annak a közel száz nehézsorsú embernek, akik életkörülményei, szociális helyzete szükségessé teszi, hogy folyamatosan igénybe vegyék a Wojtyla népkonyha egyre bővülő szolgáltatásait. Az ingyenes ételosztáson kívül orvosi-, jogi-, életvezetési, álláskeresési és egyéb szakmai tanácsadást, előadást, szociális munkás igénybe vételét, részvételt kulturális programokon, és még hosszasan sorolhatnánk… (Fotók: Mátyus István)
Részletek