Július 18. csütörtök, Frigyes
Sertéspörkölt Füredi András felajánlásával

Sertéspörkölt Füredi András felajánlásával

2020. október 21. 11:11 | Adományok

A kecskeméti Füredi Autósiskola tulajdonosa, Füredi András vendégszeretetét élvezhették szerdán a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai. Kapcsolata a népkonyhával egyáltalán nem új keletű. Együttműködő partnerként immáron hetedik esztendeje támogatja az intézményt ebédadományaival. Sőt, a Füredi Autósiskola oktatói rendszeres időközönként közlekedésbiztonsági előadásokat is tartanak a népkonyha gondozottjainak. Ami pedig a mai menüt illeti, ezúttal sertéspörköltet, tészta köretet, savanyúságot és kenyeret tálalt fel Horváth Imre, a Füredi Autósiskola munkatársa, aki szintén évek óta szolgál a Wojtyla Ház szegényei körében, három havonta egy alkalommal. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Marton Péter ebédadománya

Marton Péter ebédadománya

2020. október 20. 11:19 | Adományok

Marton Péter, a Marton Húsüzem, Húsboltok és Pecsenyesütő tulajdonosa biztosította a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ 120 gondozottjának ebédjét 2020. október 20-án. Farkas Pál a Wojtyla központ programszervező munkatársa bemutatta a nagylelkű vállalkozót a rászorulóknak, majd Marton Péter úr köszöntötte a rászoruló embertársait, akiknek tarhonyás húst szolgált fel friss kenyérrel, savanyúsággal és melléjük péksüteménnyel.

Részletek
Kovács László és családja gyámolította a Wojtyla Ház szegényeit

Kovács László és családja gyámolította a Wojtyla Ház szegényeit

2020. október 19. 11:07 | Adományok

Kezdetektől fogva támogatja a Synergic Kft. időközben nyugdíjba vonult ügyvezető-tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központot – emlékeztetett a hétfői ebédosztást megelőzően Kolláth Andrea, a szociális intézmény igazgatóhelyettese a népkonyha főbejáratánál ebédre várakozó rászorultakhoz szólva. A nap támogatói – Kovács László és munkatársa, valamint László leánya, Dóra – jelenlétükkel is megtisztelték a karitatív szervezet sorsközösségét, együttesen kiosztva mai ebédadományukat: százhúsz adag rakott kelkáposztát – kenyérrel, süteménnyel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Gulyásleves a „Szakszervezettől”

Gulyásleves a „Szakszervezettől”

2020. október 18. 20:25 | Adományok

Elnevezésével a 20. század második felének történelmét idézi, ám világlátásában, valóságszemléletében nagyon is időszerű megközelítést képvisel az a helyi szervezésű, pártoktól és minden más befolyástól független, ökotudatos közösség, mely „Szakszervezet” néven látta meg nemrégiben a napvilágot kecskeméti értelmiségiek bábáskodásával. Hála nekik - név szerint Fekete Lászlónak, dr. Falusi Norbertnek, Schwáb Veronikának, Horváth Miklósnak, Horváth Annának, Horváth Józsikának és dr. Horváth Zoltán húsboltosnak -, több kilogramm első osztályú sertéshús, emellett friss zöldségek, különleges fűszerek egész sora főtt reggel óta a népkonyha udvari bográcsában. A hozzávalók kisvártatva gulyáslevessé nemesültek, így válva betevő falatjává az ebédlőben déltájt gyülekező, testi-lelki nyomorúságban szenvedőknek. A vasárnapi hidegcsomagok Cornelia Rückriegel hazánkban élő német anyanyelvű írónő jóvoltából jutottak el a rászorultakhoz. (Fotók: Tódor Norbert – archív, Kolláth Andrea)

Részletek
Ágó meglepetése

Ágó meglepetése

2020. október 16. 11:35 | Adományok

Sok-sok ebéd- és mindenféle étkezési alapanyag felajánlása után Farkas Ágó – a Wojtyla Barátság Központot alapító Farkas házaspár lánya – pénteken ismét meglepte a közismert népkonyha ellátottjait. Hogy mivel? Ezúttal 20 kilogramm sertéshúst rejtett gépkocsija. Az értékes adományt rövidesen főtt állapotban látják viszont tányérjaikon a szociális intézmény gondozottjai. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Paprikás krumpli Kecskemét első egészséges gyorsétterme felajánlásával

Paprikás krumpli Kecskemét első egészséges gyorsétterme felajánlásával

2020. október 16. 11:13 | Adományok

A Cutler GYM Kecskemét első, szakmai szempontból kialakított edzőtermével szemben található a Cutler Fresh Food Étterem. A vendéglátóhelyen nem csupán bőséges, egyben ízletes ételeket kínálnak az oda betérőknek, Takács József szakács a vendégek egészségére is fokozottan ügyel. Olyképpen válogatja össze az alapanyagokat, hogy táplálóak legyenek a belőlük készült ételek, emellett mégse terheljék meg túlzott mértékben az emberi szervezetet. Takács József főztje a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak sorában is fergeteges sikert aratott. A kiváló séf péntek délben százhúsz adag, kolbásszal alaposan megrakott paprikás krumplit szolgált fel a ragyogó menü felajánlója, Kopjás Tünde étteremtulajdonos társaságában. A finom ebédet savanyúság, kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek