Július 18. csütörtök, Frigyes
VYLYAN BOREST A LIBERTE ÉTTEREMBEN - CSÚCS GASZTRONÓMIA

VYLYAN BOREST A LIBERTE ÉTTEREMBEN - CSÚCS GASZTRONÓMIA

2008. február 11. 12:50

TISZTELT OLVASÓINK Örömmel tudatjuk a gasztronómia szerelmeseivel régi partnerünk a LIBERTE ÉTTEREM február 22-i ajánlatát. Február 22-én este 19 órától az étteremben megkóstolhatják a Vylyan pincészet kiemelkedő minőségű borait. Célunk, a magyar borászatok elitjéhez méltán sorolható bormesterek alkotásait szélesebb körben ismertté és elismertebbé tenni.

Részletek
Egy szakácsverseny előkészületei

Egy szakácsverseny előkészületei

2008. február 4. 12:25

Domokos József gyakorlati oktatás vezető és a Bocus d'Or verseny kecskeméti elődöntőjének szervezője nyilatkozott lapunknak az elmúlt héten megrendezett, városunk szempontjából nagy sikert hozó verseny előkészületeiről. Hogyan sikerült rávenni a szervezőket, hogy a kecskeméti vendéglátó-ipari iskolába szervezzék az elődöntőt, vagy ők keresték meg Önöket?

Részletek
Két kecskeméti csapat jutott tovább

Két kecskeméti csapat jutott tovább

2008. január 31. 21:31

Január 31-én Kecskemét adott helyt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által szervezett Bocuse d'Or Europe 2008 Selection Hungary elnevezésű országos verseny 4. elődöntőjének. A Széchenyi István Idegenforgalmi vendéglátóipari Szakközépiskolában mérhették össze tudásukat nem csupán kecskemét-bugaci régióból, hanem az egész országból már előző fordulókon részt vett, de tovább nem jutott, illetve újonnan nevezett csapatok, amelyekbe egy felnőtt - azaz 23. életévét betöltött és egy 21 évesnél nem idősebb szakács tartozott...

Részletek
PALÁSTI STORY: hétezer kemence és a mesterpék

PALÁSTI STORY: hétezer kemence és a mesterpék

2007. november 22. 00:19

Kis magánpékségből tíz év alatt Európa egyik legsikeresebb élelmiszer-ipari franchise-rendszerévé fejlődött a Fornetti. Most újabb nagy dobásra készülnek: a péksütemények mellett szendvicseket is forgalmaznak. – tudtuk meg a Menedzser Magazin legutóbbi címlap sztoryjából, melyet szívesen vettünk át és közvetítünk népes olvasótáborunkhoz.

Részletek
KAPITÁLIS FOGÁS A TŐSERDEI HOLTÁGNÁL

KAPITÁLIS FOGÁS A TŐSERDEI HOLTÁGNÁL

2007. november 19. 22:22

Nem tudom a halak világában hogy- és hol jegyzik a kecskeméti SUGOVICA CSÁRDÁT? Feltehetően rosszalló tekintettel pillantanak a vendglátók téárképére. Nem így a halételek kedvelői, az vendégek. Az ország különböző térségeiből érkezett halászlé kedvelőkkel találkozhatunk naponta az Izsáki úti csárdában. Pápics Árpád, a vezető chef ráadásul nemcsak elkészíteni tudja a halételeket. Kiváló sporthorgász is....

Részletek
SZAKÁCSNAK MENJ FIAM AKKOR NEM FOGSZ ÉHEN HALNI

SZAKÁCSNAK MENJ FIAM AKKOR NEM FOGSZ ÉHEN HALNI

2007. augusztus 16. 16:26

"Szakácsnak menj fiam! Akkor sosem fogsz éhenhalni!" Ez az anyai tanács döntötte el, hogy a dohányipari technikum, vagy a kőműves szakma helyett a szakács mesterséget kezdte el tanulni Garaczi János. A Venesz József-díjas mesterszakács, a magyar szakács olimpiai válogatott trénere, a Tanyacsárda séfje 60 éves. Elismerésnek és köztiszteletnek örvend, megkapott szinte mindent díjat, amit ebben a szakmában kapni lehet.

Részletek