Bugaci csárdahangulat uralkodott a Wojtyla Házban
A Kiskunsági Nemzeti Park bejáratánál épült a Karikás Csárda 1993-ban. Az épület kívül-belül őrzi a népi építészet hagyományait. A fehér falú, nádtetős építmény, kis ablakokkal, árnyas udvarával a romantikus alföldi hangulatot idézi. Mesterszakácsaik, Kun Péter és Pap Zoltán, különös figyelmet fordítanak a tradicionális magyar konyha jegyeinek megőrzésére. Olyan különlegességnek számító húsokból varázsolnak ételeket, mint az őshonos rackajuh, szürkemarha vagy mangalica. Ennek az étteremnek a tulajdonosa, Kovács Zoltán ajánlott fel százhúsz adag melegételt csütörtökön a Wojtyla népkonyha sorsközösségének, mégpedig marhahússal gazdagon megrakott székelykáposztát – mindenki legnagyobb megelégedésére. A kiváló menüt kenyér és a Fornetti Kft. által adományozott édes sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)
Részletek