Kollár Csaba, az idén húsz esztendős Mizsetáp Kft. ügyvezetője, a kecskeméti Tojásfesztivál ötletgazdája, a „Hírös tojás” brand tulajdonosa nemrégiben így nyilatkozott: „Büszke vagyok arra, hogy szakmaiságunk, állattenyésztői elhivatottságunk a termelés módjában és termékeink minőségében egyaránt megjelenik. Én egy olyan állattenyésztőnek vallom magam, aki minden erejével arra törekszik, hogy szakmáját mérnöki pontossággal, magas nívón gyakorolja, amelynek kiinduló köve, hogy az állatok mindig egészségesek legyenek, és jól érezzék magukat, hisz csak így tudják meghálálni kiváló termelésükkel az egyébként is gondos gazda munkáját.” Nos, Kollár Csaba látogatott el a Wojtyla népkonyhára és vendégelt meg mintegy száz rászoruló embert csirkepörkölttel, tésztával szombat délben. A baromfitenyésztéssel és tojástermeléssel foglalkozó vállalkozó elmondta a szegényeknek, hogy gazdasági szakemberként, cégvezetőként átérzi és szívén viseli sorsukat. Tőle telhetően támogatni szeretné olyan embertársait, akik „ritkábban járnak az élet napfényes oldalán”. E szándék vezette őt ma a Karol Wojtyla Barátság Központba. Az ételt Bozó Pálné Kati néni önkéntes szakács készítette el a népkonyha udvarán és Kollár Csaba szolgálta fel. (A fotók 2016. január 7-én készültek – wojtyla.hu archív)
Részletek