
A bugaci Karikás Csárda ételadománya: kelkáposzta főzelék marhapörkölttel
A Kiskunsági Nemzeti Park bejáratánál található a Karikás Csárda. Az 1993-ban átadott épület kívül-belül őrzi a népi építészet hagyományait. A fehér falú, nádtetős építmény, kis ablakokkal, árnyas udvarával a romantikus alföldi hangulatot idézi. Mesterszakácsuk, Kun Péter különös figyelmet fordít a tradicionális magyar konyha jegyeinek megőrzésére. Olyan különlegességnek számító húsokból varázsol ételeket, mint az őshonos rackajuh, szürkemarha vagy mangalica. Ennek az étteremnek a tulajdonosa, Kovács Zoltán ajánlott fel mintegy százhúsz adag ételt hétfőn a kecskeméti Wojtyla népkonyha szegényeinek: kelkáposzta főzeléket marhapörkölttel - mindenki legnagyobb megelégedésére. (Fotók: Mátyus István)
Részletek




