December 7. kedd, Ambrus | EUR: 363; USD: 322; CHF: 349
TISZTA KÖZTÉR – RENDES VÁROS!

TISZTA KÖZTÉR – RENDES VÁROS!

2005. március 22. 17:41

A Kecskeméti Porta Egyesület kiemelt feladatának tekinti a környezetvédelem és a környezetkultúra ápolását, fejlesztését és aktív szerepvállalásra törekszik az épített környezet, Kecskemét város arculatának formálásában is. Ezen célok fonódnak össze a szervezet új kezdeményezésében, amelynek jelszava: „tiszta köztér – rendes város”, vagy más néven „szeretjük otthonunkat, Kecskemétet”.

Részletek
Kitüntetések és könyvbemutató

Kitüntetések és könyvbemutató

2005. január 23. 21:36

Szalézi Szent Ferenc francia püspökre, egyházi szónokra, íróra emlékeztek az elmúlt vasárnap a római katolikusok. A kecskeméti Porta Egyesület dísztermében ezen a napon négy újságírónak adták át a Kalocsa- kecskeméti Főegyházmegye és a Porta Egyesület kitüntetését, a Szalézi Szent Ferenc díjat.

Részletek
Az Év Embere 2004-ben

Az Év Embere 2004-ben

2005. január 3. 06:30

Az év első napján, a kecskeméti Katona József Színházban megrendezett hagyományos újévi koncerten köszöntötték az öt évvel ezelőtt a Kecskeméti Lapok által elindított Év embere választás első helyezettjét. Mint ismeretes, a rangos díjjal kapcsolatos feladatok koordinálását a Porta Egyesület vette át, amely új rendszer szerint elsőként a helyi médiavezetőket kereste fel. Õk tettek javaslatot annak a választó tanácsnak a tagjaira, amely meghozta a döntést arról, hogy ki legyen a 2004. év embere.

Részletek
SZENT MIKLÓS- NAPI BÚCSÚ 2004

SZENT MIKLÓS- NAPI BÚCSÚ 2004

2004. december 15. 21:12

A Porta Közhasznú Egyesület a Szent Miklós templom igazgatóságával, és a Szenteste Alapítvánnyal immár harmadik alkalommal rendezte meg a Szent Miklós napjához kötődő Kecskeméti Búcsút, a város lakosságának támogatását élvező adventi rendezvénysorozatot.

Részletek