Július 18. csütörtök, Frigyes

Persányi fordulópontnak tartja a GMO-tilalomról szóló EU-döntést

2005. június 28. 08:18

A genetikailag módosított növényi szervezetekről folyatott európai uniós vita történelmi fordulópontjának nevezte Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter az EU-tagországok környezetvédelmi minisztereinek döntését, amelynek értelmében Ausztriában, Franciaországban, Németországban, Görögországban és Luxemburgban nem oldják fel az ilyen típusú növények engedélyezésére vonatkozó tilalmat.

Részletek

Folyó vagy csatorna? Veszélyben a Duna!

2005. június 28. 08:16

Ne engedje, hogy hajózócsatornává silányítsák a Dunát és tönkretegyék élővilágát! Az EU dunai nemzetközi vízi út fejlesztési elképzelései drasztikus beavatkozásokat irányoznak elő a folyón, amely számos értékes élőhelyet veszélyeztet, ráadásul társadalmi vonatkozásai is vannak.

Részletek

Ne bántsátok szögekkel a fákat!

2005. június 27. 09:47

A városban hagyománya van a környezetvédelmi napnak, amely megmozgat minden korosztályt. Így volt ez a közelmúltban is, amikor a rendre, a tisztaságra, az élővilág óvására, tiszteletben tartására hívták fel a figyelmet.

Részletek

Éghajlati katasztrófa Magyarországon?

2005. június 27. 08:28

A világban pusztító viharok és aszályok, a mindent elsöprő árvizek intő jelek. Az emberiség az iparosodott, természetet lezsaroló létformájával oly mértékben beavatkozott a természetes rendszerekbe, hogy a kormányok most meghúzták a vészharangot.

Részletek