Július 15. hétfő, Henrik, Roland

Környezetvédők a tudomány eredményei ellen?

2005. június 16. 07:27

Az emberiség jövőjéért aggódó környezetvédők a tudományos eredmények között is bőven találnak támadni valót. A tudósok szerint akár saját eredményeiket is bevetik ellenük a megrögzött tiltakozók, megfeledkezve arról, hogy a valóságos károk ellen sem tudnánk védekezni tudományos ismeretek hiányában.

Részletek

Áltraffipaxok Bácsban

2005. június 14. 08:51

A romló baleseti statisztika miatt a gyorshajtások számának csökkentése vált a Bács-Kiskun megyei rendőrök elsőrendű feladatává. Munkájuk eredményességét a pénzhiány és egyes jogszabályok is nehezítik.

Részletek

Nyugalmukért tiltakozó kecskemétiek

2005. június 14. 08:48

A Kecskeméti Porta Egyesület és néhány helyi lakos megvétózott egy adásvételt, amelynek alapján az önkormányzat iparterületi telkén teherautó-depó jött volna létre. A környezetvédelmi egyesület és a környékbeliek szerint a térség útjai már nem bírnak el nagyobb forgalmat.

Részletek

Ne hozzanak kínai rizst Ausztriába!

2005. június 14. 08:37

A Greenpeace környezetvédelmi szervezet a kínai rizsimport betiltására szólította fel az osztrák hatóságokat, mivel az országban már a második alkalommal fedezett fel illegálisan termesztett genetikailag módosított rizst.

Részletek

Gazerdő zúgott a Szellő utcában

2005. június 13. 08:59

Zöldsarok - A segítő szándék ellenére is előfordul, hogy bizonyos, előre nem látható körülmények megnehezítik az intézkedést. A felületes szemlélőnek ilyenkor úgy tűnhet: az ügy elveszett a hivatal útvesztőiben. Így érezheti az a bejelentő is, aki már több fórumhoz fordult a Szellő utca ügyében. Az eset tanulságos, ezért tesszük közzé:

Részletek

Különleges védelem a természetnek

2005. június 13. 08:53

A jövő héten jelenik meg a Magyar Közlöny 78. száma, benne az Európai Unió Natura 2000 programjával érintett magyarországi területek helyrajzi számaival. Ezek a különleges madárvédelmi és természetmegőrzési területeket jelölik.

Részletek