Május 28. kedd, Csanád, Emil

Bács-Kiskun megye levegője

2005. június 3. 09:25

Bács-Kiskun megye szennyezettségét tekintve a közepesen szennyezett területek kategóriájába sorolható; természeti viszonyaiból és társadalmi-gazdasági struktúrájából adódóan nem tartozik az ország legveszélyeztetettebb megyéi közé. Többek között ezt állapítja meg az a tájékoztató jellegű anyag, melyet a szakemberek nemrégiben készítettek el szűkebb hazánk környezetvédelmi állapotáról, és melyet május 27-én tárgyal a megyei közgyűlés. Most mi az egyik legfontosabb elem, a levegő állapotára térünk ki.

Részletek
Lemossák a gyalázatot

Lemossák a gyalázatot

2005. június 3. 09:19

Az elmúlt héten a plakátok eltávolításával megkezdődött Kecskeméten a Lordok-folyosó takarítása. A Porta Egyesület által kezdeményezett nagyszabású akció hamarosan folytatódik a burkolatok felújításával, majd informatív transzparensekkel, képekkel díszítik a Hírös Hétre újjászülető árkádok falait.

Részletek

Szelektív siker

2005. június 3. 08:36

Országos sikernek mondják a nehezen indult szelektív hulladékgyűjtést. Úgy tűnik, ha módja van rá, a magyar honpolgár sem különbözik az e téren már előbbre tartó európai szeméttermelőktől, válogatva gyűjti a papírt, műanyagot, üveget.

Részletek