Február 28. szerda, Elemér
Western lovak fesztiválja az El Bronco Ranch-on

Western lovak fesztiválja az El Bronco Ranch-on

2008. február 8. 11:24

A napokban a Soltszentimre és Izsák határában az El Bronco Ranchon (www.elbronco.hu) vendégeskedett a Porta Egyesület tavaszváró csapata. A lovas központban tudtuk meg a következő jó hírt: 2008. február 16-án szombaton 10-19 óráig rendezik meg a Western lovak fesztiválját, amely az első ilyen tenyésztői nyíltnappal összekötött rendezvény lesz Magyarországon.

Részletek
SZARKA VESZÉLY A BEVÁSÁRLÓ KÖZPONTOK PARKÍROZÓIBAN

SZARKA VESZÉLY A BEVÁSÁRLÓ KÖZPONTOK PARKÍROZÓIBAN

2008. február 7. 18:50

A Kecskeméti Rendőrkapitányság lopás bűntett gyanúja miatt keresi azt az ismeretlen tettest, aki tegnap délután Kecskeméten. a Szolnoki úton lévő élelmiszer áruház parkolójában álló tehergépkocsiból ellopott 1db laptopot, 500.000,- Ft készpénzt és egyéb személyes okmányokat. A bűncselekménnyel okozott kár: 650.000,- Ft. Persze a bün nem csak a tolvasokat kísértette meg.... Nézzük a megyei krónikát!

Részletek
Felső fokról felsőfokon

Felső fokról felsőfokon

2008. február 6. 14:06

Az elmúlt években teljesen megváltozott mind az érettségi, mind a felsőoktatási intézményekbe történő felvétel rendszere. Egyre nehezebben tartanak lépést ezzel a változással a diákok. Ehhez nyújtott segítséget a Bács-Kiskun Megyei Pedagógusház Pályaválasztási Szakszolgálata rendezésében tegnap az Ifjúsági Otthonban "Felső fokról felsőfokon" címmel rendezett fórum, amelyen a megjelentek elvihették felvételi lapjaikat és ellenőrizhették tartalmának helyességét, illetve kérdéseiket is feltehették...

Részletek
Kirándulás az KOLON-TÓNÁL -  a Vizes Élőhelyek Világnapjára emlékezve

Kirándulás az KOLON-TÓNÁL - a Vizes Élőhelyek Világnapjára emlékezve

2008. február 6. 12:02

A Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából kirándulást szervezett a Porta Egyesület Soltszentimrére. A delegációt - melyben több természetjáró, lokálpatrióta civil szervezet is képviseltette magát - Kádár Németh István, a község és Lehoczki Ferenc, Soltvadkert polgármestere köszöntötte. Először Árpádházi Szent Imre szobrát koszorúztuk meg, amelyet tavaly állítottak a Szent Imre Emlékév tiszteletére.

Részletek