Szeptember 25. hétfő, Eufrozina, Kende
Békés József új könyve.

Békés József új könyve.

2007. november 21. 15:38

(MOZO)„A magyar nyelvű történet írás kialakulása” címmel jelenik meg hamarosan Békés tanár úr új könyve. A XVI - XVII századi magyar kort mutatja be több szemszögből. A szerző igyekezett láttatni a különféle történelmi vonulatok a hétköznapi életre gyakorolt hatását, valamint megmutatja a kulturális és vallási élet fejlődését az adott korban.

Részletek
MEGJELENT AZ ALFÖLDI NAPLÓ  -  Keresse postaládájában!

MEGJELENT AZ ALFÖLDI NAPLÓ - Keresse postaládájában!

2007. november 21. 15:03

A civil mozgalmak lapja - egyebek mellett - a következő témákkal várja olvasóit: - Színidirektor választás előtt - Nem működik a Fejlesztési Tanács - Reformok itthon és az unióban - Tudományról a Magyar Tudomány Napján - Szűkülő szociális szolgáltatások - Mónus Béla Assisi Szent Ferenc szobra - Adventi programok Sok minden más mellett ezekről is olvashat az Alföldi Civil Napló 6. számában. KERESSE AZ ÚJSÁGOT POSTALÁDÁJÁBAN!

Részletek
Munkaszüneti napok 2008-ban

Munkaszüneti napok 2008-ban

2007. november 21. 13:32

Jövőre három pihenőnappal számolhatunk - derült ki a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 27/2007. (IX. 29.) rendeletéből, amely nyilvánosságra hozta a 2008-as munkaszüneti napokat.

Részletek
Tiringer Ferencre emlékezik a Porta

Tiringer Ferencre emlékezik a Porta

2007. november 21. 11:45

(RA) – Hatvan évvel ezelőtt hunyt el Tiringer Ferenc, kovácsművész. A jeles alkotó számos munkája található meg Kecskemét városában. Ezek egyike a Barátok templomának kapuja, illetve a Piarista Gimnázium lépcső- és kapubetét rácsa. A művész kalandos, fordulatokban gazdag életműve előtt jövőre konferenciával és kiállítással tiszteleg a Porta Egyesület – értesült honlapunk.

Részletek
Változások a gázártámogatásban

Változások a gázártámogatásban

2007. november 21. 11:40

Nem jár automatikusan jövőre a fűtéstámogatás azoknak, akik idén kaptak bármekkora anyagi segítséget. Ezt újra igényelni kell. A támogatási feltételek lényegében nem változtak, de a támogatás mértéke bizonyos esetekben csökkent. Lényeges változás, hogy az igénylőlapon a háztartás minden tagjának az adószámát fel kell tüntetni, ha nincs ilyen, akkor ezt kell beleírni a rublikába. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium szerint a háztartások közel 60 százaléka kap majd valamekkora állami támogatást.

Részletek
A kecskeméti városszépítők a KÖH elnökével találkoztak

A kecskeméti városszépítők a KÖH elnökével találkoztak

2007. november 21. 11:13

(KOVY) Dr. Mezős Tamással, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnökével és munkatársaival folytatott megbeszélést a napokban a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöksége. A találkozón az elnök ismertette azon elképzelését, hogy az általa vezetett hivatal milyen módon kíván együttműködni a különböző városvédő és városszépítő civil szervezetekkel. Véleménye szerint rendkívül fontos, hogy a helyi közösségek tevékenysége és a hivatal munkája egymást segítve, egy irányba haladjon. Hangsúlyozta azt, hogy a folyamatos párbeszédre és adott esetben az építő vitákra is szükség van a kulturális örökségvédelemben. Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke felajánlotta aktív közreműködését ebben a munkában, egyben rövid tájékoztatást adott a jelenlévőknek az elmúlt egy év és a közeljövő egyesületi eseményeiről. A helyi városszépítők vezetősége kérte, hogy a KÖH pályázatfigyeléssel, valamint megfelelő szakemberek biztosításával segítse a civil szervezet szakszerűbb és hatékonyabb működését.

Részletek
Elsejétől egy hónapig Téli Fesztivál!

Elsejétől egy hónapig Téli Fesztivál!

2007. november 21. 09:53

Idén először rendezik meg Kecskeméten a Téli Fesztivált. Úgy tűnik, Magyarországon ez lesz az egyik leggazdagabb városi program az advent időszakában. Százhúsz különböző programmal készülnek a Kecskeméti Téli Fesztiválra, amely december 1-én, azaz jövő szombaton kezdődik, és január 1-ig tart. A részletekről tegnap tartottak sajtótájékoztatót, ahol Zombor Gábor polgármester elmondta: Mivel tavaly is rendkívül népszerűek voltak az advent időszakában rendezett programok, ezért született a gondolat, hogy ezt most először, egységesen rendezik meg. A szervező az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központ, amely a munkába bevonja a polgármesteri hivatal munkatársait is.

Részletek
Kiszabadított Jézus

Kiszabadított Jézus

2007. november 21. 08:47

A Porta Szent Ilona Keresztköre aktivisták segítségével el szeretné készíteni a rekonstrukcióra szoruló, vagy a teljes cserére váró Krisztus jelek, keresztek Bács-Kiskun megyei jegyzékét, térképét. E nagy cél elérése érdekében együttmunkálkodik a helyi önkormányzatokkal, plébániákkal, honismereti közösségekkel és a közútkezelő mérnökökkel is. Nagyon sok szép műemlék jellegű értékes kereszt - lehet, hogy éppen kitűnő állapotban - fontos, forgalmas országút mellett áll, de a növényzet, a fák, bokrok eltakarják a járókelők elől.

Részletek