Június 17. hétfő, Alida, Laura

Ideje jó útra térnünk

2005. március 1. 12:09

A Levegő Munkacsoport és a Piliscsabáért Egyesület az év elején megtámadta az új 10-es út Üröm és Pilisvörösvár közötti szakaszának környezetvédelmi engedélyét.

Részletek

Repülők kontra madarak

2005. február 25. 09:20

Regionális nemzetközi légikikötővé bővítené a szegedi önkormányzat a város füves sportrepülőterét. A természetvédők ellenzik a tervet: a Fehér-tó közelsége miatt attól tartanak, hogy riasztással, a madárrezervátum nyugalmát háborgatva, próbálják majd távol tartani a légi folyosótól a madárcsapatokat. E nélkül nem volna biztonságos a légi forgalom.

Részletek

Több területen is árvízvédelmi készültséget rendeltek el

2005. február 25. 09:15

Több területen is árvízvédelmi készültséget rendeltek el //2005.02.24. Több mint 360 kilométernyi folyószakaszon rendeltek el árvízvédelmi készültséget, mivel a megenyhült időjárás miatt több területen megemelkedett a vízszint - közölte az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatóság csütörtökön.

Részletek

Árvízi óvintézkedések a Felső-Tiszánál

2005. február 25. 09:14

Árvízvédelmi óvintézkedéseket tesz a nyíregyházi vízügyi igazgatóság a Felső-Tisza vízgyűjtő területére hullott jelentős, mintegy 2,6 milliárd köbméter hó miatt - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára szerdán Vásárosnamény térségében.

Részletek