Május 19. vasárnap, Ivó, Milán
JUBILIEUMI TORTA AZ EGYÉVES  ALFÖLDI CIVIL NAPLÓ-NAK

JUBILIEUMI TORTA AZ EGYÉVES ALFÖLDI CIVIL NAPLÓ-NAK

2008. július 28. 09:27

A hétvégén számos kedves mail-üzenetet, levelet, virágcsokrot és egyéb szeretet teljes figyelmességet kapott az ALFÖLDI CIVIL NAPLÓ csapata. Pénteken a népes születésnapi ünnepen vágtuk föl azt a város egyik jeles vezetőjétől kapott hatalmas tortát, amelyen az ALFÖLDI CIVIL NAPLÓ tizenkét hónappal ezelőtt megjelent, címlapja volt látható, egy az egyben.

Részletek
A PORTA EGYESÜLET IS BÚCSÚZOTT BAROTAI ATYÁTÓL

A PORTA EGYESÜLET IS BÚCSÚZOTT BAROTAI ATYÁTÓL

2008. július 27. 10:44

Vasárnap a reggeli szentmisén a közösen elénekelt Te Deum-mal, köszönte meg Kecskemét hívő népe az Istennek, Imre atya (Főtisztelendő Barotai Imre kanonok úr) termő, nemes szolgálatát, misszióját, melyet az ezredfordulón kezdett és most végzett a Szent Anna napi ünnepi áldozattal. A búcsúztatásra meghívást kapott a Porta közössége is….

Részletek
HÁLAADÓ ÜNNEPSÉG A HÁROMÉVES WOJTYLA BARÁTSÁG KÖZPONTBAN

HÁLAADÓ ÜNNEPSÉG A HÁROMÉVES WOJTYLA BARÁTSÁG KÖZPONTBAN

2008. július 25. 19:04

Honlapunkon csepegtetett híradások nyomán olvasóink számára talán nem meglepetés, hogy miért vártuk olyannyira július 25-ét a Porta Egyesületnél. Rendhagyó ünnepen vagyunk túl. A 2005. június 26-án, Szent Anna napján megnyílt, Karol Wojtyla Barátság Központ fennállásának harmadik évfordulójáról, illetve az épület – jelenleg is tartó – felújítási munkálatait segítőkről emlékeztünk meg. Azonban a jubileum csupán apropóul szolgált a névadó, II. János Pál szellemiségének evilági kifejezésére. A szeretet és a megértés isteni parancsának fényében valójában azt ünnepeltük, hogy lehetőségünk nyílik – immár két éve – ebédet osztani a rászorulóknak.

Részletek
JUBILEUMI ÜNNEPSÉG A HÁROM ÉVES WOJTYLA BARÁTSÁG KÖZPONTBAN

JUBILEUMI ÜNNEPSÉG A HÁROM ÉVES WOJTYLA BARÁTSÁG KÖZPONTBAN

2008. július 23. 15:29

Olvasóink bizonyára észrevették, hogy honlapunkon egyre rendszeresebben találnak a II. János Pál pápáról elnevezett Karol Wojtyla Barátság Központról híreket. Nem véletlen ez, hiszen idén ünnepeljük a Barátság Központ fennállásának harmadik évfordulóját, melyről a Porta Egyesület pénteken, a központ épületében (Egressy u. 5/b.) emlékezik meg. (MF)

Részletek
LÁTOGATÁSI NAGYHÉT A WOJTYLÁNÁL

LÁTOGATÁSI NAGYHÉT A WOJTYLÁNÁL

2008. július 23. 15:14

A fennállásának harmadik évfordulóját idén ünneplő Wojtyla Barátság Központnak múlt héten a szokásosnál is több látogatója volt. Nem csupán az a 120 rászoruló zarándokolt el a Központhoz, akik naponta meleg ebédet kapnak. Önkéntesek, szakemberek jöttek – akik segítségével a Porta Egyesület új köntösbe bújtathatja az Egressy utcán levő Barátság Központot –, s olyanok is, akik személyesen kívánták üdvözölni a kezdeményezést. (MF)

Részletek
MEGÚJULT A TECHNIKA HÁZA BÜFÉJE

MEGÚJULT A TECHNIKA HÁZA BÜFÉJE

2008. július 23. 13:59

A Technika Háza felújított büféje új személyzettel, szeretettel várja a zenét-táncot kedvelő kedves vendégeket, augusztus 9-én (szombaton) 20 órától hajnalig tartó táncos rendezvényre. Nyitva tartás: H – P.: 9-23 Szo.: 16 órától – igény szerint

Részletek
MR SENATOR, KECSKEMÉT ITALDIKTÁTORA

MR SENATOR, KECSKEMÉT ITALDIKTÁTORA

2008. július 22. 15:05

Kecskeméten nagyon sokan ismerik és szeretik Jámbor Zoltánné Gizikét, a mindig készséges, jókedvű, választékosan öltöző üzletasszonyt, akivel – bár több vállalkozás is fűződik a nevéhez –, legtöbbször a Kápolna utcai, Mr Senator Ital és Édesség Szaküzletben találkozhatunk. Hűséges vásárlóközönsége tudja, hogy fejében hordja több ezer ember sajátos ízlését, mikor ajándékról van szó: bízva fordulhatunk hozzá, hiszen a gondolatokat is kitalálja. (MF)

Részletek