2010. október 11. 17:50
Új esélyt adott a gazdáknak és a magyar vidéknek a kormány, amely módosította a kistermelői rendeletet. Változtak egyebek mellett az élelmiszer-előállítás és -kereskedelem előírásai, egyértelműbb lett a falusi vendégasztal helyzete, és szabályozott a disznóvágás. „A nagy jelentőségű, hétfő óta hatályban lévő rendelet szerint értékesíthetők az állati termékek – tej, tojás, hús – és a feldolgozott kistermelői termékek – sajt, lekvár, kolbász – az előállítás szerinti megyében, és Budapesten az előállítás helyétől mért negyven kilométeres távolságon belül. Ezen termékek azonban nemcsak magánszemélyeknek értékesíthetők, hanem boltokba és vendéglátóegységekbe is, így a közétkeztetésbe is bekerülhetnek” – ismertette lapunknak a kistermelői rendelet legfontosabb módosításait Szabadkai Andrea, a Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület elnökségi tagja.
Részletek