2015. július 22. 11:18
Több mint száztíz esztendős múlttal dicsekedhet Kecskeméten a konzervgyártás. A 19. század elejére térségünk már elismert zöldség- és gyümölcstermesztési kultúrával rendelkezett. Az ideális időjárási viszonyok, az olcsó munkaerő és a város nyújtotta kedvező lehetőségek egyaránt indokolták egy konzervgyár alapítását, ami meg is történt a századfordulón. 1901 nyarán indult a termelés a korabeli viszonyok között modernnek számító Gyümölcs-és Főzelékkonzerv Rt.-ben, majd húsz év múlva - a sikereken fölbuzdulva - egy új üzem is épült a városban. 1957-ben egyesült a két cég, s ezzel Magyarország egyik legnagyobb konzervgyára lett a kecskeméti, amely borsó, bab, sárgarépa, spárga, paradicsom, valamint kajszi- és őszibarack, ringló, körte, cseresznye, dió, eper, ribiszke, szamóca feldolgozására egyaránt vállalkozott. – Azóta nagy változások történtek, ami az alábbi sorokból is kiderül…
Részletek