Július 18. csütörtök, Frigyes
SZELLŐ ISTVÁN  ÉS AZ RTL STÁBJA LÁTOGATTA MEG A WOJTYLA HÁZAT

SZELLŐ ISTVÁN ÉS AZ RTL STÁBJA LÁTOGATTA MEG A WOJTYLA HÁZAT

2012. május 30. 15:54 | Adományok Wojtyla Ház

Szegényeknek osztott ebédet Szellő István, az RTL Híradó sztárja Kecskeméten. Az ingyen konyhán a menü sertés, illetve birkapörkölt, krumplival, savanyúval és sütemény volt ezen a napon. Előtte Szellő István a munkájáról, az RTL televízióról, és a kereskedelmi csatorna rászorulókat segítő tevékenységéről beszélt a Karol Wojtyla (II. János Pál pápa) Barátság Központban. - Az RTL híradóban és az RTL egyéb műsoraiban is elkötelezett hívei vagyunk annak, hogy segítsünk azoknak, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe – mondta munkaadójáról Szellő. – Amennyire a műsoridőnk engedi a híradóban is rendszeresen bemutatjuk olyan emberek élettörténetét, akiknek így keresünk támogatókat. Jó érzés tudni, hogy milyen sokan mozdulnak meg egy-egy televíziós riport hatására. Sokszor nem is elsősorban pénzbeli felajánlásokra van szükség, hanem visznek ételt, ruhát, bútort, ajándékot, segítséget. Nagyon remélem, hogy a Karol Wojtyla Barátság Központról szóló riportunk után is nagy számban jelentkeznek majd segítő szándékú emberek.

Részletek
Kiskunfélegyházán az 'egycsövű templomban' bérmált dr. Bábel Balázs, érsek

Kiskunfélegyházán az \'egycsövű templomban\' bérmált dr. Bábel Balázs, érsek

2012. május 28. 17:28 | Dr. Bábel Balázs

Jöjj, Szentlélek Úristen, áraszd reánk teljesen, mennyből fényességedet.... énekelték a lelkesült hívek a félegyházi Miasszonyunk templomban. Velük volt főpásztoruk: dr. Bábel Balázs, Kalocsa-kecskeméti érsek, aki a bérmálásban kiárasztotta a megerősítő karizmákat a fölkészített bérmálandókra. A Charitas Rádió örömmel közvetíti a főpásztor gondolatait. Váljanak lelki erősítésünkre....

Részletek
Jakabszállási bérmálás - közreadjuk a megyés főpásztor beszédét

Jakabszállási bérmálás - közreadjuk a megyés főpásztor beszédét

2012. május 28. 17:27 | Dr. Bábel Balázs

Jakabszállás hívő katolikus népe lelkesen fogadta a pünkösdi bérmálás alkalmából a település templomába érkezett megyés főpásztort. Miként biztatta a metropolita, a Szentlélek delegáltja a bérmálandókat és hozzátartozóikat? A Charitas Rádió stábja jelen volt az rangos eseményen, szívesen adjuk közre dr. Bábel Balázs szavait.

Részletek
ÉRSEKI VIZITÁCIÓ A BÁCSSZŐLLŐSI ORBÁN ÜNNEPEN

ÉRSEKI VIZITÁCIÓ A BÁCSSZŐLLŐSI ORBÁN ÜNNEPEN

2012. május 25. 23:00 | Dr. Bábel Balázs

Szent Orbán ünnepe utáni második napon, pénteken tartották a búcsút Bácsszőllősön. A nagyon várt találkozás fényes pillanatai voltak az érseki találkozás és a szentbeszéd. Bácsszőlőst egyébként 1952-ben szervezték önálló tanyás községgé a bácsalmási szőlők Dobokanagyjárás, Kunbajapuszta, Ószőlők és Teleki szőlők - határrészeiből. A határrész a XIX. század végétől vált lakottá, amikor a felparcellázott homokos területeken meghonosították az alföldi szőlőfajtákat és állandó lakhelyű tanyákat építettek. Már 1927-ben helyi káplánság volt itt, mely Bácsalmáshoz tartozott. Önálló plébánia 1958-ban lett, anyakönyvek 1927-től vannak. Lakói szinte csak katolikusok. 1936-ban épült fel a plébánia és 1939-ben szentelték fel a Szent Orbán tiszteletére épült templomot, melynek búcsúja május 25-én van. A szentély falát Prokop Péter, 1955-ben készült Szent Orbán freskója díszíti. A freskó Szent Orbánt, a szőlők fölé kiterjesztett kézzel ábrázolja és az alábbi imádság olvasható a képen: \"Jég, fagy vihar szőlőknek ártalmas, Óvd meg őket, az, ki vagy hatalmas.\" A község német ajkú lakosságának jó részét kitelepítették 1946-47-ben Németországba. A főpásztor ondolatait most szeretettel adjuk közre mi is, itt a Charitas Rádióban....

Részletek
BÁBEL BALÁZS ELŐADÁSA A PÜNKÖSDRE KÉSZÜLŐ MEGYÉS PAPI KÖZÖSSÉGNEK

BÁBEL BALÁZS ELŐADÁSA A PÜNKÖSDRE KÉSZÜLŐ MEGYÉS PAPI KÖZÖSSÉGNEK

2012. május 25. 01:14 | Dr. Bábel Balázs

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye északi régiójának papi közössége találkozott csütörtökön délelőtt a Széchenyivárosi Közösségi Házban. A hagyományos - továbbképzés jelleggel szerveződő - spirituális összejövetel előadója dr. Bábel Balázs érsek, metropolita volt. Előadását most szeretettel közreadjuk.... Jöjj Szentlélek Úristen....!

Részletek