Június 15. szombat, Jolán, Vid
Ferences Akadémia: dr. Tóth Tamás atya előadást tartott a barokk korról

Ferences Akadémia: dr. Tóth Tamás atya előadást tartott a barokk korról

2012. augusztus 26. 18:08 | Wojtyla Ház

Születésének tizedik évfordulóját ünnepelte a Kecskeméti Érseki Ferences Akadémia augusztus 26-án a Kecskeméti Kodály Intézet dísztermében, ahol főtisztelendő dr. Tóth Tamás történész, diplomata, a Pápai-Magyar Intézet rektora, tartott előadást „A magyar barokk kor hite, társadalma, művészete – különösen tekintettel a kalocsa-bácsi metropoliták, érsekek szolgálatára” címmel. Az előadást Dr. Bábel Balázs metropolita, kalocsa-kecskeméti érsek vezette be. Az előadást követően 18 óra 30 perckor a jelenlévő papok Bárkányi Ernő, Hatházi Róbert, Tóth Tamás Dr. Bábel Balázs érsek atya vezetésével koncelebrált szentmisét mutattak be Kecskemét legrégebbi templomának oltáránál.

Részletek
Kiállításmegnyitó és Érseki Ferences Akadémia-VIDEÓVAL

Kiállításmegnyitó és Érseki Ferences Akadémia-VIDEÓVAL

2012. augusztus 26. 17:57 | Adományok Wojtyla Ház

A Keceli Művésztelep, a 15. alkalommal megrendezett Bozsó János alkotótábor alkotásaiból nyílt kiállítás ma (augusztus 26-án, vasárnap) a Kecskemét legrégebbi, volt ferences templomának Fioretti Udvarából nyíló Porta Díszteremben. A megnyitón egyebek között részt vett Dr. Bábel Balázs metropolita, kalocsa-kecskeméti érsek, Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere, valamint Lóránd Klára művészettörténész, muzeológus, a Bozsó Gyűjtemény igazgató kurátora. Az alföldi táj, a Homokhátság-világa ihlette alkotásokat Dr. Bábel Balázs, érsek atya, valamint Mák Kornél ajánlották a művészet szerető kecskeméti közönségnek.

Részletek
SZŰZ MÁRIA PÉLDÁT AD AZ ALÁZATBÓL - Bábel Balázs érsek úr ünnepi gondolatai Nagyboldogasszonykor, Kalocsán

SZŰZ MÁRIA PÉLDÁT AD AZ ALÁZATBÓL - Bábel Balázs érsek úr ünnepi gondolatai Nagyboldogasszonykor, Kalocsán

2012. augusztus 16. 07:59 | Dr. Bábel Balázs

Bár a székesegyház nem fogad híveket, Kalocsán augusztus 15.-én nem maradhat említés és ünneplés nélkül a Mennyekbe ép testben fölvett, elszenderült nagyasszony: Szűz Mária. A főegyházmegye főünnepén dr. Bábel Balázs érsek úr a kalocsai zárdatemplomban szólt a Mária-tisztelő hívek sokaságához. A Charitas Rádió most örömmel kínálja meghallgatásra a lélek- és gondolat ébresztő tanítást.

Részletek
Nagyboldogasszony napján Andocson ünnepelt dr. Bábel Balázs

Nagyboldogasszony napján Andocson ünnepelt dr. Bábel Balázs

2012. augusztus 16. 07:56 | Dr. Bábel Balázs

A kalocsai főszékesegyház búcsúnapján, Nagyboldogasszony ünnepén a híres búcsújáróhelyre Andocsra zarándokolt el, kíséretével dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek. Hogy miért éppen oda? Mert az ősi érseki székhelyet és a dunántúli települést Szűz Mária mistériuma köti egybe. A hagyomány szerint a Kalocsárol vitték el az angyalok a Mária szobrot, hogy ott menedéket találjon. Hallgassák meg, miről beszélt a híveknek a zarándoklat első papja?

Részletek
A KERESZTÉNY HIT VÉDELMÉBEN: A KURULTÁJ IDEJÉN KALOCSA ÉRSEKE LELKESÍTETTE  A HÍVEKET BUGACON

A KERESZTÉNY HIT VÉDELMÉBEN: A KURULTÁJ IDEJÉN KALOCSA ÉRSEKE LELKESÍTETTE A HÍVEKET BUGACON

2012. augusztus 12. 21:09 | Dr. Bábel Balázs

Biztosan nem véletlen, hogy a rendkívül elfoglalt, az országhatárokon kívül is rendkívül népszerű lelki vezető, jeles hitszónok dr. Bábel Balázs metropolita vasárnap délelőtt - a Kurultáj törzsi gyűlés idején - néhány kilométerre csak a harsány sámán kórustól, szentmisét mutatott be a bugaci templomban. Érdemes meghallgatni, hogy dicsérte Istenét a főpásztor a pogányság százezres fesztiválja alkalmából....

Részletek