Június 24. hétfő, Iván
Boldoggá avathatják a néhai Károlyi Bernát atyát

Boldoggá avathatják a néhai Károlyi Bernát atyát

2012. június 20. 14:18 | Wojtyla Ház

Boldoggá avathatják a néhai Károlyi Bernát atyát, akinek június 19-én ünnepelték 120. születésnapját. 1944-ben meghurcolt zsidókat mentett meg, 1945-ben pedig már ő lett a kommunizmus üldözöttje. Börtönévei alatt, rosszul kezelt tüdőbetegségben halt meg. Fogadják szeretettel képeinket, és a Kecskeméti Televízió felvételét, és a teljes előadást!

Részletek
Dr. Bábel Balázs Ordason mondott ünnepi homiliát

Dr. Bábel Balázs Ordason mondott ünnepi homiliát

2012. június 17. 22:28 | Dr. Bábel Balázs

Ordas község lakói nagyobb részben reformátusok. Remek arányú, barokk templomuk messze földön híres. A katolikusok plébániája és kápolnája egy paraszt-barokk, egyszerű, földszintes családi házban kapott otthont. A Kádár rezsim alatt – emlékszem – szolgált ott egy plébános aki minimum hét nyelven beszélt és távol-keleti misszióból tért haza, Ordasra. A hívek nagyvonalúságának köszönhetően most megújult az Isten-hajlék. Felújították a ház udvarában álló Jézus jelet is. Az átvert szívű Úrjézus ünnepén azért is hálát adhatott a maroknyi katolikus, hogy a renoválást követő örömünnepen dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek látogatott el hozzájuk, hogy felszentelje, megáldja a rekonstrukciót. A Charitas Rádió most szeretettel közreadja a főpásztor mély gondolatait.

Részletek
AZ ÚR LÁNDZSÁVAL ÁTDÖFÖTT SZERETŐ SZENT SZÍVÉRE EMLÉKEZETT DR. BÁBEL BALÁZS ÉRSEK ATYA

AZ ÚR LÁNDZSÁVAL ÁTDÖFÖTT SZERETŐ SZENT SZÍVÉRE EMLÉKEZETT DR. BÁBEL BALÁZS ÉRSEK ATYA

2012. június 17. 16:00 | Dr. Bábel Balázs

Kalocsán, a Jézus Szíve körmenet végén, délelőtt 10 órakor hangzott el dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek főünnepi homiliája, melyet most közreadunk mi is itt a Charitas Rádióban. A volt Szeminárium udvarán, a Székesegyház szomszédságában megrendezett szabadtéri szentmisén - az ott felállított sátor alatti oltáron - mutatta be a Jézus Szíve misét a főpásztor. Fogadják nyitott szívvel Bábel atya gondolatait....

Részletek
GYÉMÁNT MISE BAJÁN -  BÁBEL BALÁZS ÉRSEK ÚR KÖSZÖNTŐ SZAVAI

GYÉMÁNT MISE BAJÁN - BÁBEL BALÁZS ÉRSEK ÚR KÖSZÖNTŐ SZAVAI

2012. június 16. 22:51 | Dr. Bábel Balázs

Bauer Ferenc nyugalmazott esperes-plébános, érseki tanácsos, a Baja Városáért kitüntető cím birtokosa pappá szentelésének 60. évfordulóját június 16-án, szombaton, az este 6 órai szentmisében ünnepelte a bajai Szent József plébániatemplomban. Gyémántmisés szónoka Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek volt. Fogadják szeretettel érsek atya ünnepi gondolatait.

Részletek
A kalocsai zárdatemplomban bérmált dr. Bábel Balázs érsek

A kalocsai zárdatemplomban bérmált dr. Bábel Balázs érsek

2012. június 11. 11:56 | Dr. Bábel Balázs

Dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érseke június 10-én vasárnap délelőtt 10 órakor bérmált Kalocsán a Szent József-zárdatemplomban, ahol megemlékezett az Oltáriszentség nagy ünnepéről és a bérmálkozó fiatalok Szentlélek-várásáról. A Charitas Rádió most közreadja a metropolita gondolatait. Váljanak a hallgatóságunk lelki erősödésére.

Részletek
A hajósi fiatalok fölkészülten, nyitott szívvel fogadták a Szentlelket

A hajósi fiatalok fölkészülten, nyitott szívvel fogadták a Szentlelket

2012. június 3. 19:54 | Dr. Bábel Balázs

Szentháromság vasárnapjára tűzték ki Hajóson - a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye egyik ősi búcsújáróhelyén - a bérmálás ünnepét. A vendég, a szentség kiszolgáltatására fölkért főpap az egyházmegye első szolgája: dr. Bábel Balázs érsek volt. A Charitas Rádió most közreadja a metropolita gondolatait. Váljanak a hallgatóságunk lelki erősödésére.

Részletek
BÁBEL BALÁZS ÉRSEK BESZÉDE A FIATALOKHOZ

BÁBEL BALÁZS ÉRSEK BESZÉDE A FIATALOKHOZ

2012. június 3. 19:53 | Dr. Bábel Balázs

Szombaton, Kecskeméten a Czollner téri Sportcsarnokban rendezték meg az egyházmegye hittanosainak összesített sportversenyét. A találkozásra vendégül hívták az egykor kiváló tornász piarista öregdiákot, dr. Bábel Balázs érsek urat. A főpásztor beszédét melyet a fiatalokhoz in- tézett a Charitas Rádió is közreadja. Fogadják nyitott szívvel....

Részletek