Június 15. szombat, Jolán, Vid
Podmaniczky díjas kecskemétiek

Podmaniczky díjas kecskemétiek

2012. július 11. 16:11 | Wojtyla Ház

Két kecskeméti is átvehette tegnap késő délután a Podmaniczky díjat a Városháza dísztermében, ahol ünnepélyes keretek között nyitották meg a Város- és Faluvédők Szövetségének XXXI. Országos Találkozóját, és Konferenciáját. Szeretettel ajánljuk a Kecskeméti Televízió felvételét.

Részletek
Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye:  tényfeltáró előadás a Főszékesegyház rekonstrukciójáról

Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye: tényfeltáró előadás a Főszékesegyház rekonstrukciójáról

2012. július 11. 12:12 | Porta Egyesület

Tényfeltáró előadást tartott kedden este a kalocsai Katona Házban, a főszékesegyházi építkezés/rekonstrukció állapotáról, gondjairól, történéseiről Vörös Márta, egyházmegyei főmérnök. Sokan várták már a szakmai adatok nyomán összeállított tájékoztatót, hiszen tév- és rémhírek kaptak lábra a monumentális beavatkozásról. Fölvételünk a mérnök asszony előadását rögzítette.

Részletek
HORDOZHATÓ MÁRIA-SZOBROK TALÁLKOZÓJA VASKÚTON - Dr. Bábel Balázs szentbeszéde

HORDOZHATÓ MÁRIA-SZOBROK TALÁLKOZÓJA VASKÚTON - Dr. Bábel Balázs szentbeszéde

2012. július 8. 16:49 | Dr. Bábel Balázs

Ezt a találkozót 3-ik alkalommal rendezte meg a falu vezetése, és az egyházközség. 12 település Mária-szobrát hozták el a találkozóra, majd az ünnepi szentmise után a templom körüli körmenetben vonultak fel a települések képviselői kereszttel, lobogókkal és a Mária-szobrokkal. A következő településekről érkeztek a Mária-szobrok. Ajak, Bácsalmás, Bácsbokod, Bátmonostor, Dusnok, Doroszló, Fajsz, Gara, Nagybaracska, Szenttamás, Szeremle és Vaskút. Vasárnap 9 órakor kezdődött a szobrokkal a templomba vonulás, és ott egyenként ismertük meg a települések és szobrok történetét, és a népviseletük színes forgatagában csodálat töltötte el a jelenlévőket. A bemutatás egy egy Mária-ének éneklése közben történt. Bábel Balázs érsek mutatta be a szentmisét a zsúfolt templomban. Hallgassák meg nyitott szívvel érsek atya gondolatait .

Részletek
HORDOZHATÓ MÁRIA-SZOBROK TALÁLKOZÓJA VASKÚTON - a zarándok csoportok bemutatása

HORDOZHATÓ MÁRIA-SZOBROK TALÁLKOZÓJA VASKÚTON - a zarándok csoportok bemutatása

2012. július 8. 16:46 | Dr. Bábel Balázs

Ezt a találkozót harmadik alkalommal rendezte meg a Vaskút község vezetése és az egyházközség. 12 település Mária-szobrát hozták el a találkozóra, majd az ünnepi szentmise után a templom körüli körmenetben vonultak fel a települések képviselői kereszttel, lobogókkal és a Mária-szobrokkal.Hallgassák meg nyitott szívvel a rendezvényre érkező önkormányzatok bemutatását.

Részletek
Podmaniczky-díjasaink: Farkas P. József, Kriston Vízi József és Polyák Péter

Podmaniczky-díjasaink: Farkas P. József, Kriston Vízi József és Polyák Péter

2012. július 6. 12:07 | Wojtyla Ház

A Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) idén is odaítélte a Podmaniczky-díjakat: az elismeréseket csütörtökön adták át Kecskeméten a szervezet országos találkozóján. A díjazottak között két kecseméti (Farkas P. József, és Polyák Péter), valamint egy korábban Kecskeméten élő (Kriston Vízi József) személy is volt.

Részletek
A HÍRES MÁRIAKEGYHELYEN, CSOBÁNKÁN BESZÉLT FŐEGYHÁZMEGYÉNK  FŐPÁSZTORA

A HÍRES MÁRIAKEGYHELYEN, CSOBÁNKÁN BESZÉLT FŐEGYHÁZMEGYÉNK FŐPÁSZTORA

2012. július 2. 07:37 | Dr. Bábel Balázs

A Csobánkai Szentkút zarándokhely Sarlós Boldogasszony-napi búcsúszentmiséje 2012. június 30-án volt. Az ünnepi szentmisét Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek atya celebrálta. Ez alkalommal emléktáblát helyeztek el Zsigmond atya, a Szentkút korábbi lelki őre tiszteletére. Fogadják szeretettel érsek atya gondolatait.

Részletek