Szeptember 20. hétfő, Friderika | EUR: 351; USD: 298; CHF: 321
AZ ARADI GOLGOTÁRA EMLÉKEZETT A WOJTYLA SORSKÖZÖSSÉG SZOMBAT DÉLELŐTT

AZ ARADI GOLGOTÁRA EMLÉKEZETT A WOJTYLA SORSKÖZÖSSÉG SZOMBAT DÉLELŐTT

2012. október 6. 12:19 | Adományok Wojtyla Ház

A Katona József Gimnázium szavalóköre valamint a Wojtyla Irodalom Baráti Közösség közös műsorral emlékezett az ARADI VÉRTANÚK gyalázatos kivégzésére október 6.-án szombaton. A rendezvényt a Wojtyla-parkban tartották. A mementó közreműködői történelmi dokumentumokat idéztek illetve irodalmi földolgozások alapján szóltak az áldozatokról. A rendezvény végén egy perces néma felállással is tisztelegtek az aradi golgota áldozati emléke előtt.

Részletek
Szent Ferenc elé vitték a szegényeknek szánt  adományokat - az érsek úr mondta az áldást és a köszönetet

Szent Ferenc elé vitték a szegényeknek szánt adományokat - az érsek úr mondta az áldást és a köszönetet

2012. szeptember 30. 11:52 | Adományok Wojtyla Ház

Vasárnap délelőtt a Barátok Temploma mesésen szép udvarán áldotta meg a terményeket dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek. A szép, friss finomságok többsége ismét a Bács-Zöldért Zrt-től érkezett, a tulajdonosok fölajánlásában. Az ünnepen szép versekkel közreműködött a Katona József Gimnázium Irodalmi Színpada. Az előadókat és a vendéget soltvadkertről érkezett friss, finom tortaszelettel ajándékozták meg a rendezők. A fölajánló a a Korona Cukrászda volt.

Részletek
Az Assisi Szent Ferenc templom búcsunapján dr. Bábel Balázs érsek úr prédikált

Az Assisi Szent Ferenc templom búcsunapján dr. Bábel Balázs érsek úr prédikált

2012. szeptember 30. 11:33 | Adományok Wojtyla Ház

Napra pontosan öt évvel ezelőtt szentelte föl a Kecskemét-Műkert templomot dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek. Vasárnap reggel nyolckor a jubileumi szentmisét is - ismét telt ház előtt - a főpásztor mondta. Szentbeszédében a Szent Ferenc féle spirituális megújító mozgalmat hasonlította össze a XXIII. János pápa által ötven évvel ezelőtt meghirdetett II. Vatikáni Zsinattal. Assisi nagy fia, ma is élő példakép, irányadó - érdemes figyelni útmutatásaira, követni, becsülni életpéldáját. A nagyon szép búcsúi szentmisét agape zárta.....

Részletek