Szeptember 20. hétfő, Friderika | EUR: 351; USD: 298; CHF: 321
Szent János napi boráldás és borkóstoló a Barátok templomában-Videóval

Szent János napi boráldás és borkóstoló a Barátok templomában-Videóval

2012. december 29. 20:19 | Adományok Wojtyla Ház

Számos - korábban jól ismert - szép tradíció éled újjá Bábel Balázs, érseki szolgálata idején a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében. Számos olyan, amelyet civil szervezetek, egyházközségi baráti körök készítettek elő. A Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportja hívta például egybe az Alföld legjobb borászait az idei Szent János napra, december 29-én, amikor is,a Barátok templomában Hatházi Róbert káplán atya megáldotta az új termést. A hívek a szentmisét követően meg is kóstolhatták a szőlőtőkék terméséből préselt nedűket. A néphagyomány szerint a Szent Jánoskor megáldott bor őrzi, óvja az egészséget, erőt ad, elűzi a depressziót és munkára serkent. Hisszük, hogy így lesz ezzel a vasárnap az oltárhoz emelt készlettel is....

Részletek
Gyerekeknek szóló előadás a Wojtyla Házban: Trall Lali itt tanult meg énekelni

Gyerekeknek szóló előadás a Wojtyla Házban: Trall Lali itt tanult meg énekelni

2012. december 27. 15:10 | Adományok Wojtyla Ház

Színházi előadást tartottak a Wojtyla Ház ebédlőjében a központ és a környék gyerekeinek. A Trall Lali című előadás egy bohócról szólt, aki nem mert énekelni. Szerencsére Csimm Bumm igazgató, Szintilla jótündér és persze a gyerekek segítségével meg tanult énekelni. A premier előadásban a „Wojtylás” gyerekek is szerepet kaptak, nemcsak együtt énekeltek Trall Lalival, de együtt tanulták meg a skála hangjait is a „Wojtyla Színpadon”.

Részletek
KARÁCSONYI EBÉD A SZEGÉNY TESTVÉREINKKEL KECSKEMÉT FŐTERÉN

KARÁCSONYI EBÉD A SZEGÉNY TESTVÉREINKKEL KECSKEMÉT FŐTERÉN

2012. december 25. 13:05 | Adományok Wojtyla Ház

Molnár Zoltán köszöntőjéből megtudtuk, hogy a Wojtyla Ház december 25-ei, karácsonyi főtéri ételosztását a Paksi Atomerőmű és a Royalsekt Kft. támogatta. A töltött káposzta nyersanyagát megvásárolták a wojtylások, majd az aktivisták elkészítették az ételt, délelőtt pedig Domján Balázs és Nagy Ervin a főtéren megfőzte a karácsonyi finomságot. Édességről a P & P Pékáru Kft. és a Tanyacsárda gondoskodott. Az év legszentebb napján Bajkó Zoltán pálmonostori plébános idézte fel a bibliai történetet és kérte az embereket, hogy ne csak karácsonykor, de minden nap békességben és szeretetben éljenek. Befejezésül kedvenc karácsonyi versét olvasta fel a nélkülöző embereknek.

Részletek