Május 25. szombat, Orbán
Hit és élet: Újabb izgalmas beszélgetés Érsek úrral a Gong Rádióban

Hit és élet: Újabb izgalmas beszélgetés Érsek úrral a Gong Rádióban

2012. november 25. 12:34 | Dr. Bábel Balázs

Hit és élet címmel már második éve, havi rendszerességgel ellátogat a Gong Rádió kecskeméti stúdiójába dr. Bábel Balázs érsek, hogy élő adásban válaszoljon a hallgatóság aktuális kérdéseire. Az eszmecsere is számos izgalmas témát érintett. A beszélgetés hanganyagát a Gong Rádió jóvoltából mi is hamarosan közreadjuk. A műsor moderátora Bárkányi Ernő, érseki tanácsos, templomigazgató volt.

Részletek
Bibliaóra Kalocsán az egyházmegye főpásztorával  HIT ÉVE: 2012 november 22.

Bibliaóra Kalocsán az egyházmegye főpásztorával HIT ÉVE: 2012 november 22.

2012. november 22. 20:26 | Dr. Bábel Balázs

A Biblia üzenete, titkai, a nagy világvallások - sok ehhez hasonló téma kerül napirendre hétről hétre Kalocsán, a Katona István Házban csütörtökönként megrendezett tartalmas találkozásokon. Hallgassák meg a legutóbbi összejövetelen rögzített hanganyagot. Az előadó: dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye érseke.

Részletek
Barabás Éva, a Fókusz műsorvezetője, az SOS Gyermekfalvak nagykövete járt a Wojtyla Házban-VIDEÓVAL

Barabás Éva, a Fókusz műsorvezetője, az SOS Gyermekfalvak nagykövete járt a Wojtyla Házban-VIDEÓVAL

2012. november 22. 13:33 | Wojtyla Ház

Nem csak a sorsközösséggel való beszélgetésben került szóba az elesettek segítése, hanem kézzelfogható módon is, hiszen az RTL Klub Fókusz című magazinjának műsorvezetője, Barabás Éva hasznos és értékes ajándékokat hozott a Wojtyla háznak. Az ebéd mellé pedig saját sütésű mézeskalácsot osztott a rászorultaknak. A népszerű napi adások szinte mindegyikében foglalkoznak nehéz sorsú emberekről szóló történetekkel, melyek olyannyira a szívhez szólnak, hogy a riportok után több segítő szándékú néző is jelentkezik. Barabás Éva egyúttal az SOS Gyermekfalvak nagykövete, ebben a minőségében ugyancsak a másokon való segítés tölti ki tevékenységét. Ezt másik vendégünk, Kézi Zoltánné, a kecskeméti SOS Gyermekfalu igazgatónője is megerősítette, aki úgy mesélt a náluk zajló hétköznapokról, hogy a hallgatóság megkönnyezte. Az igazgatónő meghívta a gondozottakat a gyermekfaluba, ahol együtt készülődhetnek majd a karácsonyra, a népszerű televíziós pedig felajánlotta, hogy akkor is eljön Kecskemétre és mézeskalácsot készítenek majd közösen. Arra ugyancsak volt ötlete, hogy milyen ajándékot adhatnának egymásnak a „wojtylások”. Vendégeink a beszélgetés és az adományozás után az ételosztásban is szorgoskodtak. Barabás Éva élő adásban beszélt jószolgálati és televíziós munkájáról a Gong Rádióban, majd ellátogatott a Menhely az Állatokért Alapítvány telephelyére is, ahol meghatottan „beszélgetett” a szerencsétlen sorsú kutyusokkal.

Részletek
Révész István emlékmise és emléktábla avató a Nagytemplomban

Révész István emlékmise és emléktábla avató a Nagytemplomban

2012. november 18. 15:00 | Wojtyla Ház

November 18-án folytatódott Révész István tábori püspök, kecskeméti plébános születésének 150. évfordulójára szervezett rendezvénysorozat a kecskeméti Nagytemplomban. Az ünnepi szentmisét dr. Jeney Gábor plébános celebrálta. Az Isten tiszteletet követően megáldotta Révész István a jeles lelkipásztor emléktábláját, mely méltóhelyet fog kap a főplébánia falán. A szentmisén jelen voltak a dunakeszi római katolikus plébánia képviselői is, valamint Nagypál Sándor, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere. Képeink az emlékmisén készültek. Hamarosan Videóval!

Részletek
Ferences Akadémia: egykori kecskeméti plébánosra, Révész Istvánra emlékezett a közösség-Videó

Ferences Akadémia: egykori kecskeméti plébánosra, Révész Istvánra emlékezett a közösség-Videó

2012. november 17. 18:46 | Wojtyla Ház

Az Érseki Szent Ferenc Akadémia ismét kitárta kapuit a kecskeméti és a dunakeszi közönség előtt. A november 17-i előadás Révész Istvánról, egykori kecskeméti plébánosról, az alföldi tanyavilág apostoláról, Dunakeszi város szülöttjéről szólt. A Kodály Intézet díszterme megtelt érdeklődőkkel. A közönséget Leviczky Cirill az Oktatási és Egyházügyi bizottság elnöke köszöntötte, majd átadta a szót Vizdák Kamillának, a plébános atya rokonának. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem végzős hallgatójaként Révész Istvánról szóló szakdolgozatából emelte ki a legfontosabb részeket. Megismerhettük a pap, a költő, és a politikus Révész Istvánt. A dunakeszi születésű egykori tábori püspök további munkáságáról Szakáll Lászlóné, a Révész István Helytörténeti gyűjtemény vezetője mesélt. Az előadás végén Gyenesei József, a megyei levéltár igazgatója mutatta be „Az alföldi tanyavilág apostola-150 éve született Révész István” című értekezését, melyben bővebben kifejti, hogy mit köszönhet Kecskemét Révész Istvánnak. A füzetke a Farkas Galéria gondozásában jelent meg. Videóval!

Részletek
Újra a régi helyén félévszázados várakozás után a Rávágy téri kereszt-VIDEÓVAL

Újra a régi helyén félévszázados várakozás után a Rávágy téri kereszt-VIDEÓVAL

2012. november 16. 14:15 | Wojtyla Ház

Keresztszentelés volt Kecskemét egyik legforgalmasabb csomópontjánál, a Halasi út, és a Batthyány utca találkozásánál, a Rávágy téren. A kereszt elkészíttetését több évtizedes huzavona és várakozás után a Kész Csoport elnök-vezérigazgatója, Varga Mihály vállalta el. A csodás tettért nem lehet elég hálás a város, hisz 1957-ben az új városrész, a Leninváros építésekor mozdították el ősi helyéről a Krisztus jelet. A félévszázadnyi várakozás után 2012. november 16-án ismét a régi helyen áll, az új kereszt. A szentelésen Varga Mihály a kereszt felajánlója, Székelyné Kőrösi Ilona, történész, főmuzeológus, Nagypál Sándor, alpolgármester, Pintyőke Marcell, a Kész Csoport marketing és kommunikációs igazgatója, és Roza Károly, a Polár Stúdió tulajdonosa, a kereszt éjszakai fényének kitalálója, megvalósítója vettek részt. A ceremóniát Bárkányi Ernő a Barátok temploma igazgatója vezette le. Hamarosan Videóval!

Részletek