Május 25. szombat, Orbán
Az Assisi Szent Ferenc templom búcsunapján dr. Bábel Balázs érsek úr prédikált

Az Assisi Szent Ferenc templom búcsunapján dr. Bábel Balázs érsek úr prédikált

2012. szeptember 30. 11:33 | Adományok Wojtyla Ház

Napra pontosan öt évvel ezelőtt szentelte föl a Kecskemét-Műkert templomot dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek. Vasárnap reggel nyolckor a jubileumi szentmisét is - ismét telt ház előtt - a főpásztor mondta. Szentbeszédében a Szent Ferenc féle spirituális megújító mozgalmat hasonlította össze a XXIII. János pápa által ötven évvel ezelőtt meghirdetett II. Vatikáni Zsinattal. Assisi nagy fia, ma is élő példakép, irányadó - érdemes figyelni útmutatásaira, követni, becsülni életpéldáját. A nagyon szép búcsúi szentmisét agape zárta.....

Részletek
Szombat délelőtt a Gong Rádió vendége Kalocsa érseke volt

Szombat délelőtt a Gong Rádió vendége Kalocsa érseke volt

2012. szeptember 29. 12:14 | Adományok Wojtyla Ház

Hit és élet címmel már második éve, havi rendszerességgel ellátogat a Gong Rádió kecskeméti stúdiójába dr. Bábel Balázs érsek, hogy élő adásban válaszoljon a hallgatóság aktuális kérdéseire. A szombati eszmecsere is számos izgalmas témát érintett. Volt-e Krisztusnak felesége? Sok egyházi iskola van, vagy kevés? Mit végez az ördögűző? Kik is az angyalok? A beszélgetés hanganyagát a Gong Rádió jóvoltából kedden mi is közreadhatjuk. A műsor moderátora Farkas P.József volt.

Részletek
Az ország Anyácskája köszöntötte a Wojtyla Ház gondozottjait-VIDEÓVAL

Az ország Anyácskája köszöntötte a Wojtyla Ház gondozottjait-VIDEÓVAL

2012. szeptember 25. 15:32 | Adományok Wojtyla Ház

Oláh Ibolya egykori nevelőjét, a tiszadobi gyermekotthon régi vezetőjét, Illésné Áncsán Arankát „Anyácskát” köszönthettük a Wojtyla Barátság Központban. Mesélt a tiszadobi élményekről, a nehézségekről és a gyermekotthon beli csodáiról. Most a kecskeméti S.O.S. gyermekfalu ifjúsági házak vezetője. Sok gyermekkel dolgozok, ez az életem. - mesélte az érdeklődő közönségnek. Hamarosan videó is lesz a találkozásról.

Részletek
Kunbaracsi szép  ünnep:   harang-szentelés, érseki szentmise, agape

Kunbaracsi szép ünnep: harang-szentelés, érseki szentmise, agape

2012. szeptember 22. 20:48 | Dr. Bábel Balázs

Minden harangnak meg van a maga külön, karakteres históriája. A szombaton délután a harangtoronyban megszólaló és - a dr. Bábel Balázs érsek úr által - fölszentelt angyali hangszernek talán még érdekesebb is mint sokaké. Az elveszettnek hitt puszta-szava megtaláltatik a szomszéd település templomtornyában. De azt onnét nem lehet levenni, mert ahhoz a tornyot is le kellene bontani.Így aztán az ősi, őrbottyáni harangöntő műhelyben születik egy új, Gombos mester gondos munkája által.

Részletek
Szociális temetés volt ma Kecskeméten

Szociális temetés volt ma Kecskeméten

2012. szeptember 20. 20:14 | Wojtyla Ház

Korábban közös sírba temetett és kereszttel megjelölt, hozzátartozó nélküli elhunytak kerültek közös kriptába ma (szeptember 20-án) Kecskeméten, a köztemetőben, ahol a Wojtyla Sorsközösség rendezett szociális temetést. A civil önkéntesek elkísérték utolsó útjukra azoknak a halva született gyerekeknek, férfiaknak és nőknek a földi maradványait, akik magányosan, hozzátartozó nélkül haltak meg. A város ugyanis a korábbi gyakorlattól szakítva - amikor több tucat hozzátartozó nélküli elhunytat helyezett egy sírhelyre - egy sírboltot alakított ki erre a célra, így méltó nyughelyet biztosítva a földi maradványoknak, melyeket az önkéntesek közös imával helyeztek örök nyugalomra. (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Részletek